Legfrissebb hírek ÚJ

Zil 2906: a világ legbetegebb terepgépe – Videó!

Zil 2906: a világ legbetegebb terepgépe – Videó!

A ZiL teherautók elözönlötték az egykori szocialista országokat, a strapabíró monstrumok állandó szereplői voltak például a magyarországi építkezéseknek is. Mára eltűntek a klasszikus járművek, de ez nem azt jelenti, hogy az orosz gyár nevéhez ne kötődne különleges vas. Mint például a katonaság által bevetett kétéltű 2906-os modellt, amely inkább a földönkívüliek terepgépének néz ki.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Extrém
Vízben, mocsárban, hóban és erdőben is elboldogul

A 2 tonnás szörnyeteg hossza 4,9 méter, a szélessége 2,4 m, a magassága 2,2 m. A kerekek nélküli alkotás fura hajtását még 1899-ben egy bizonyos Jacob Morath találta ki – minden bizonnyal nem is sejtette, hogy a szovjetek/oroszok egyszer majd hasznosítják a művét.

Később, 1920 körül a Fordson traktora, a Snow Devil is használta, s képes volt a havon akár 20 tonnás súlyt is elhúzni. Az amerikai Chrysler is épített ezzel a megoldással terepen közlekedő monstrumot, majd az orosz járműipar is látott benne fantáziát.

A vízben 16, a mocsárban 20, a hóban 45 kilométer/órás sebességre képes ZiL-t a szibériai extrém igénybevételekhez igazították, az a pletyka járja róla, hogy a földet érő asztronautákat keresték/keresik a géppel.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Feltartóztathatatlan
Szibériában edzették...

Nem csak előre, de oldalra is képes mozogni a modell, amely tényleg minden területen megállja a helyét.

 

 

Forrás: youtube