Legfrissebb hírek ÚJ

Téli bicajozás: elektromos terepbringa, amely összkerékhajtással is működik

Téli bicajozás: elektromos terepbringa, amely összkerékhajtással is működik

A philadelphiai székhelyű Christini kifejezetten a téli bringázás hódolóinak alkotott elektromos, összkerekes (!) kerékpárt. Azoknak a bicajosoknak, akik szeretnék meghódítani a havas erdei ösvényeket. A Fat E-5 Ultra Mid Drive tökéletesen alkalmas arra, hogy a legkeményebb terepeken is helytálljon.

A bringa szinte már nevetségesen nagy kerekeket kapott, plusz e-motorral látták el – a tervezők szerint komoly előnye a riválisokkal szemben, hogy ugyanolyan könnyű vele elboldogulni a havas, csúszós ösvényeken, mintha kijelölt kerékpárúton haladnánk. A remekmű akkumulátorával 50 mérföldet, azaz körülbelül 80,5 kilométert lehet megtenni egy fullos töltést követően.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Strapabíró, megbízható
Télen sem kell elrakni a bicajt: hóban, jeges terepen is remekül helytáll a Fat E-5 Ultra Mid Drive

Az alumínium vázas bicaj 26 hüvelykes abroncsainak a futófelülete 4,8 hüvelyk, ezzel tökéletes tapadást biztosít a legszélsőségesebb terepen is. Ám ez még nem minden! A Fat E-5 kormányán található egy kapcsoló, amelynek segítségével összkerékhajtás biztosítható. Az elfordításával mindkét kerék egyszerre kap energiát, így tényleg elképesztő tapadás és biztonságérzet érhető el. Ha a hátulja csúszni kezd, a rendszer azonnal közbelép és korrigál.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
2x2
Hatalmasak, 26 hüvelykesek a kerekei, s akár mindkettőt képes meghajtani az elektromos motor

A havas, jeges környezetben ugyanúgy hasznát lehet venni, mint például száraz időben a durva nyomvonalak, sziklák, gyökerek között. Tegyük gyorsan hozzá, a Fat E-5 nem olcsó, 5995 dollárba (1,8 millió forintba), plusz szállítási költségbe kerül.