Legfrissebb hírek ÚJ

A Dakar-érzés házhoz jön: full-full extrás Toyota Land Cruiser J300 GR Sport a Sandlandertől

A Dakar-érzés házhoz jön: full-full extrás Toyota Land Cruiser J300 GR Sport a Sandlandertől

Összkerekes terepjáró, amely valóban dakar-ralis géneket örökölt. A világ leghíresebb terepversenyének győztese, címvédője, a Gazoo Racing vett részt a Toyota Land Cruiser J300 GR Sport fejlesztésében: a hardcore off road képességű, kényelmi és biztonsági szempontból maximálisan felszerelt jármű most megvásárolható a Sandlandernél.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Mestermunka
Vörös és fekete beltér, minden igényt kielégítő utastér, száz százalékos komfort és biztonság

Sikerrecept: 2019-ben, 2022-ben és idén is a katari Nasszer al-Attijah az andorrai Matthieu Baumellel, valamint a Toyota Hilux pickuppal nyerte meg a Dakart, márpedig az autót a Gazoo Racing készítette fel. A japán vállalat pedig a bajnok autót építő szakemberektől kért segítséget, hogy megalkothassa az utcai, polgári változatot. A 3,3 literes, V6-os, 309 lóerős, 700 Newtonméter topnyomatékú, twinturbós, V6-os dízelmotorral, 10 sebességes automata váltóval ellátott, hétüléses modell olyannyira terep-kompatibilis, hogy az elektromos csatlakozásai és a számítógépes rendszere is vízzárt. Dinamikus, robusztus, biztonságos a gép, plusz a minőségi, megerősített alkatrészekkel a legextrémebb környezetben helytálláshoz hangolták.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Dakar címvédő páros
A 2023-as Dakar-ralit is megnyerő Nasser al-Attijah (jobbra) és Matthieu Baumel ruháján is jól látható a G(azoo) R(acing) jelzés

A 4995 milliméter hosszú, 1990 mm széles, 1945 mm magas, 110 literes üzemanyagtartállyal forgalomba került jármű erősített alvázkerettel, megerősített alsó karosszériavédelemmel, alváz és üregvédelemmel rendelkezik. A 3,5 tonna vontatókapacitású jármű megkapta a friss fejlesztésű kinetikus futóművet, amely egyesíti a közúton szükséges feszes kanyarstabilitást a műutak melletti optimális hosszú rugóúttal – a stabilizátor rudak hatását képes megváltoztatni.

Ellátták első és hátsó differenciálzárral, adaptív változó felfüggesztéssel, lejtmeneti asszisztenssel, hegymenetindulást segítő rendszerrel, sőt integrált járműdinamikai vezérlőrendszerrel, amely javítja az autó kezelhetőségét, a terepen közlekedési képességét és a kormányozhatóságát. Továbbá adaptív blokkolásgátló rendszerrel, elektronikus fékerőelosztóval, aktív kipörgésgátlóval, elektronikus stabilitásvezérlővel. Van off road sebességtartó automatika (öt fokozattal), off road fordulóasszisztens, aztán érdemes megemlíteni a Multi-Terrain Monitor kamerarendszert, amely valós időben jeleníti meg a kormány mögött ülő számára a gép körül és alatt található útfelületet, a terepviszonyokat, a kerekek helyzetét.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nincs várakozási idő
A vadonatúj Toyota Land Cruiser J300 GR Sport azonnal, raktárról elvihető a Sandlandertől

A gyári kiadáshoz képest erősebb az első és a hátsó lökhárítója, de Bi-LED-es fényszórókkal, LED-es (DRL), első irányjelzőkkel és hátsó lámpákkal, LED-es hátsó irányjelzőkkel és első ködlámpákkal, oldalsó tükör irányjelzőkkel, automatikusan elsötétülő és dönthető, fűthető oldalsó tükrökkel. Plusz hátsó légterelővel, prémium oldallépővel, egyedi első és hátsó alsó lökhárítóval, tetősínnel, valamint egyedi hátsó sárvédővel és hűtőráccsal is megvadították.

A GR Sport minden igényt kielégítő belterének uralkodó színe a vörös és a fekete. Bőr díszítésű az ülés, a sebességváltó, „GR” logó díszíti a fűthető kormánykereket és az első üléseket, a belső lámpák LED-esek, beleértve az olvasó és az ajtónyitáskor felvillanó világítótestet is. Minőségi szőnyegpadlót tettek bele a japánok, a sofőr ötféle vezetési mód közül választhat, az automataklíma négyzónás, s mindegyik ablak elektromosan mozgatható. Összesen három USB-töltőpont, valamint 12 és 220 voltos csatlakozási lehetőség is elérhető, ahogy például a vezeték nélküli telefontöltő vagy a Bluetooth.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Álomverda
A hétszemélyes autóban szinte minden gombnyomásra, automatikusan működik

Az első sor ülései nyolc irányban állíthatóak, az ülőalkalmatosságok fűthetőek, szellőztethetőek. A Land Cruiser J300 GR Sport automatikusan észleli a gyalogosokat és a kerékpárosokat, rendelkezik sebességtartó automatikával, sávelhagyás figyelmeztetéssel, a sebességjelző-táblák felismerésével. A sofőrt és az utasait blokkolásgátló, fékasszisztens, holttér- és valós, keresztirányú forgalomfigyelő, tolatókamera, első és hátsó parkolássegítő, hátsó útmutató monitor, vontatvány-stabilitás vezérlő, keréknyomás-figyelő és 10 darab légzsák védi. A hosszabb utazásokat teszi elviselhetőbbé a nyolc pohártartó, a második üléssorhoz is tartozó kartámasz, a 12,3 colos, CD/DVD bemenettel ellátott színes érintőképernyő, a multifunkciós kormánykerék, a hangfelismerés és a telefoncsatlakoztatás. A felsorolásból kihagyhatatlan a műholdas navigáció előkészítés, vagy éppen a 14 hangszórós, szinte koncerttermi hangzást biztosító JBL prémium audiorendszer.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
TEREPJÁRÓ
Kimagasló terepképesség jellemzi a 4x4-es járművet, teljesen mindegy, hogy homok, sár, hó vagy földút van a kerekei alatt, topteljesítményre képes

Ez a Toyota Land Cruiser J300 csúcskiadása, felülmúlhatatlan terepképességgel. A GR Sport megtekinthető és megvásárolható a Sandlander fővárosi, budai telephelyén (1112, Vizsla utca 1-3.). További információkért, részletekért érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.