Legfrissebb hírek ÚJ

Áron alul szabadulna meg Ázsia egyik legszegényebb országa a feleslegesen vett Maseratiktól

Áron alul szabadulna meg Ázsia egyik legszegényebb országa a feleslegesen vett Maseratiktól

Ez egészen abszurd történet! Az ázsiai térség egyik legszegényebb országa, Pápua Új-Guinea kormánya 2018-ban 40 darab összkerekes Maserati Quattroporte autót vásárolt az Ázsiai-Óceániai Gazdasági Csúcsra. Ám azóta sem tud megszabadulni a luxusautóktól, ezért azokat áron alul kínálja megvételre.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Leárazás
A 45 millió forintnyi összegbe került Maserati Quattroporte luxusautókat már 35 millióért árulja Pápua Új-Guinea kormánya

A kormány elismerte, szörnyű hiba volt 5,6 millió dollárért, úgy 1,75 milliárd forintért 40 darab Maseratit vásárolni. A kocsikat egyébként egy Srí Lanka-i kereskedőn keresztül szerezték be és egy hatalmas, bérelt Boeing 747-es, becenevén Jumbo Jet repülőgéppel szállították az országba. A cél az volt, hogy a gazdasági csúcs vendégeit ezekkel furikázzák – azzal indokolták a döntést, hogy a protokoll az ilyen színvonalú modelleket írja elő.

„Ha előre tudtuk volna, hogy mi történik, nem így döntünk” – ismerte el John Pundari akkori pénzügyminiszter, jelenlegi miniszterelnök a helyi médiának. Ugyanis azt mondták az ország vezetői három esztendeje, hogy a gazdasági találkozót követően úgy elkapkodják majd a Maserati Quattroporte autókat, hogy öröm lesz nézni. Nos, nem így lett… Anno körülbelül 45 millió forintnyi összegbe került darabjuk, de most már 35 millióért is megszabadulnának tőlük, csak vigyék végre. Tegyük gyorsan hozzá, Pápua Új-Guinea az ázsiai térség egyik legszegényebb országa, a lakosságának 40 százaléka napi 1 dollárból, azaz kb. 311 forintból él az ENSZ felmérése szerint.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Flotta
Bérelt Jumbo Jettel szállították az ázsiai országba a járműveket

És ezzel nincs vége, van még csavar a sztoriban. Az országban nincs is Maserati kereskedés, vagyis nem lesz egyszerű az autók eladása. Plusz kiderült, 3 darab Bentley Flying Spurt, 200 BMW-t és 300 Fordot, Mazdát, Toyota Land Cruisert is vett korábban a kormány ugyanerre az eseményre. A BMW-ket sikerült értékesíteni, viszont sok kocsi egyszerűen eltűnt.

 

Forrás: youtube