Legfrissebb hírek ÚJ

Dakar-győztes terepjáró utcai változata a Sandlandertől: Toyota Land Cruiser J300 GR Sport azonnal, raktárról

Dakar-győztes terepjáró utcai változata a Sandlandertől: Toyota Land Cruiser J300 GR Sport azonnal, raktárról

Tegyük a szívünkre a kezünket: hányszor álmodoztunk már arról, hogy a világ leghíresebb terepversenyén, a Dakar-ralin száguldunk a sivatagban, „támadjuk” az óriási homokdűnéket? A Toyota a helyszínt nem tudja biztosítani, de a dakaros technikát igen. A Sandlandernél raktárról megvásárolható 4x4-es Land Cruiser J300 GR Sport a többszörös bajnok Gazoo Racing szakembereinek a segítségével, a tudásuk, a tapasztalatuk felhasználásával készült. Full extrás luxusautó kiamagasló off road képességgel – ne késlekedjen, mert lemarad róla.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Mindenre felkészítették
Tízsebességes automata váltót kapott az autó, a sofőr pedig ötféle vezetési mód közül választhat, attól függően, hogy milyenek az útviszonyok
Forrás: Sandlander

A Gazoo Racing készítette fel azt a Toyota Hilux pickupot, amellyel a katari Nasszer al-Attijah és navigátora, a francia Mathieu Baumel 2019-ben, 2022-ben és 2023-ban is győzött a Dakaron. A japánok, kihasználva a jó kapcsolatot, a vállalatot kérték fel, hogy segítsen átültetni a terepralis csúcstechnikát az utcai J300-as Land Cruiserbe. A tökéletes végeredményt GR Sportnak hívják. Olyannyira, hogy tavaly és idén is ez a modell nyerte meg a szaúdi Dakart a szériaautó-kategóriában.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A minőség jele
A GR Sport a Dakar-győztes Gazoo Racing szakembereinek a segítségével készült
Forrás: Sandlander

És a T2-ben „aranyérmet” szerző géppel nagyon nagy mértékben megegyező terepjáró most megvásárolható a magyar manufaktúrától.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Különleges
Vörös és fekete: egyedi színű a bőrborítás
Forrás: Sandlander

A hétüléses LC eleje 3,3 literes, V6-os, 306 lóerős, twinturbós dízelmotort rejt. Az elektromos csatlakozásai és a számítógépes rendszere is vízzárt. A 4985 milliméter hosszú Toyota alvázkerete erősített, s ugyanez elmondható az alsó karosszériavédelemről, valamint az alváz és az üregvédelemről. Az automata váltó tízfokozatú, az üzemanyagtartály 110 literes, ami akár 1000 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Odafigyeltek a részletekre
Száz százalékos komfortérzet: az automataklíma négyzónás
Forrás: Sandlander

A 3,5 tonna vontatókapacitású modell megkapta a friss fejlesztésű kinetikus futóműrendszert, amely egyesíti a közúton szükséges feszes kanyarstabilitást a műutak melletti optimális hosszú rugóúttal – a stabilizátor rudak hatását képes megváltoztatni. Van első és hátsó differenciálzár, adaptív változó felfüggesztés, lejtmeneti asszisztens, hegymenet indulást segítő rendszer, sőt integrált járműdinamikai vezérlőrendszer, amely javítja az autó kezelhetőségét, a terepen közlekedési képességét és a kormányozhatóságát.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Minden igényt kielégítő kényelem
Teljes értékű ülések vannak benne, a második sorhoz is tartozik kartámasz
Forrás: Sandlander

A felszereltségi szint lenyűgöző, a Toyotánál mindent belepakoltak, ami a „polcokon elérhető”. Jár hozzá off road sebességtartó automatika, off road fordulóasszisztens, valamint Multi-Terrain Monitor kamerarendszer, amely valós időben jeleníti meg a kormány mögött ülő számára a gép körül és alatt található útfelületet, a terepviszonyokat, a kerekek helyzetét. Van blokkolásgátló, elektronikus fékerőelosztó, aktív kipörgésgátló és elektronikus stabilitásvezérlő.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Jó erőben van
3,3 literes, V6-os, 306 lóerős a twinturbós dízelmotor
Forrás: Sandlander

Ahogy Tamkó Sirató Károly versében elhangzik: tovább is van, mondjam még? A könnyűfém keréktárcsákra 265/65 R18-as gumiabroncsokat húztak, kipipálható a Xenon fényszóró, a LED-es nappali menetfény, a LED-es első irányjelző és hátsó lámpa, a LED-es hátsó irányjelző és első ködlámpa, az oldalsó tükör irányjelző, az automatikusan elsötétülő és dönthető, fűthető oldalsó tükör. Ugyanúgy a hátsó légterelő, a prémium oldalfellépő, az egyedi első és hátsó alsó lökhárító, a tetősín és a hűtőrács.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Lenyűgöző
Az első sor ülései nyolc irányban állíthatóak, a fotelszerű ülőalkalmatosságok fűthetőek, szellőztethetőek, de a kormánykerék is fűthető
Forrás: Sandlander

Mint Stendhal regényében: vörös és fekete. Mármint a GR Sport minden igényt kielégítő utasterében e két szín az uralkodó. Bőrborítású az ülés, a sebességváltó, „GR” logó díszíti a fűthető kormánykereket és az első üléseket, a belső lámpák LED-esek, beleértve az olvasó és az ajtónyitáskor felvillanó világítótestet is. A sofőr ötféle vezetési mód közül választhat, az automataklíma négyzónás, s mindegyik ablak elektromosan mozgatható. Több USB-töltőpont, valamint 12 és 220 voltos csatlakozási lehetőség is elérhető, ahogy például a vezeték nélküli telefontöltő vagy a Bluetooth.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Maximalizmus
Foglaljon benne helyet bárhol az ember, maximális a kiszolgálás, a komfortérzet
Forrás: Sandlander

Az első sor ülései nyolc irányban állíthatóak, a fotelszerű ülőalkalmatosságok fűthetőek, szellőztethetőek, ahogy a második sor ülései is szellőztethetőek. A Land Cruiser J300 GR Sport automatikusan észleli a gyalogosokat és a kerékpárosokat, rendelkezik sebességtartó automatikával, sávelhagyás figyelmeztetéssel, a sebességjelző-táblák felismerésével.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Kiemelkedik a (márka)társai közül
Egyedi a hűtőrács, s több olyan eleme is van, amely különlegessé teszi
Forrás: Sandlander

A sofőrt és az utasait blokkolásgátló, fékasszisztens, holttér- és valós, keresztirányú forgalomfigyelő, tolatókamera, első és hátsó parkolássegítő, hátsó útmutató monitor, vontatvány-stabilitás vezérlő, keréknyomás-figyelő és 10 darab légzsák védi.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Tágas
Családi autó, a pakolhatósága kiváló, hosszabb utazások alatt is bőven jut hely a csomagoknak, a felszerelésnek
Forrás: Sandlander

Plusz van nyolc pohártartó, a második üléssorhoz is tartozó kartámasz, 12,3 colos, CD/DVD bemenettel ellátott színes érintőképernyő, multifunkciós, fűthető kormánykerék, hangfelismerés és telefoncsatlakoztatás, műholdas navigáció előkészítés, valamint 14 hangszórós, szinte koncerttermi hangzást biztosító JBL prémium audiorendszer. Minőségi szőnyegpadlót tettek az autóba a japánok – természetesen kimagasló a hangszigetelés is, így a zenehallgatás tényleg maradandó élményt jelent.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Jól jön
A középső könyöklő hűthető
Forrás: Sandlander

A Toyota Land Cruiser J300 GR Sport azonnal, raktárról elérhető a Sandlandernél. A magyar manufaktúra fővárosi, budai telephelyén (1112, Vizsla utca 1-3.) megtekinthető és azonnal elvihető. A legjobb finanszírozási lehetőség kiválasztásában a cég teljes körű segítséget nyújt. Amennyiben további információkra lenne szüksége, vagy megvenné az autót, írjon a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímre vagy hívja a +36304245703-as telefonszámot.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Strapabíróság és full extra
A felszereltsége maximális, a terepképessége kiemelkedő, lenyűgöző
Forrás: Sandlander