Legfrissebb hírek ÚJ

Gyengélkedik a Jaguar Land Rover: a Defendertől vár csodát

Gyengélkedik a Jaguar Land Rover: a Defendertől vár csodát

Az elmúlt esztendő nem sikerült jól az immár indiai tulajdonban lévő brit mamutvállalat számára, hiszen csökkentek az eladásai a világpiacon. Ennek abban látják az okát, hogy az elektromos fronton komoly a lemaradás. Egyelőre egy régi modell felélesztésében reménykednek a vezérek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

A brit Autocar egyenesen úgy fogalmazott, hogy a Land Rover Defender őszi bemutatója sorsdöntő fontosságú lesz a Jaguar Land Rover jövőjét illetően. Amennyiben jó fogadtatásban részesül az ikonikus terepjáró legújabb generációja, akkor újra sínre kerülhet a márka. Ha viszont nem járnak sikerrel a közönség körében, akkor komoly gondok lehetnek a cégcsoporton belül.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

A tét tehát nem kicsi, de az biztosra vehető, már most óriási az érdeklődés a készülő Defender iránt, amelyről már látványterveket és a tesztelésein készült lesifotókat is megcsodálhattunk. Az biztos, hogy elég komoly változáson esik át a legutóbbi generációhoz képest, sokkal kevésbé tűnik igazi klasszikus értelemben vett terepjárónak, de majd meglátjuk, hogyan szerepel a premieren.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

Ugyanakkor az tény, hogy a hibrid és elektromos fronton erősödnie kell a JLR-nek, hiszen eddig egyetlen EV modellje van, a Jaguar I-Pace. Persze ebből már legalább ki lehet indulni. A hírek szerint minden bizonnyal a tavasszal bemutatandó új Range Rover Evoque, és a nyáron leleplezendő frissített Land Rover Discovery Sport is elindul a zöldülés felé. Persze ez az év biztosan a Defenderről szól majd.