Legfrissebb hírek ÚJ

Itt van, megérkezett a Sandlanderhez! Csodás állapotban lévő, csak 157 ezer km-t futott Toyota Land Cruiser FZJ100 gazdára vár

Itt van, megérkezett a Sandlanderhez! Csodás állapotban lévő, csak 157 ezer km-t futott Toyota Land Cruiser FZJ100 gazdára vár

Megérkezett a Sandlanderhez az a terepjárós ritkaság, amely nem túlzás, egész Európában unikálisnak számít. A 2007-es, újszerű, mindössze 157 ezer (valós) kilométert futott, gyönyörű állapotú, kimagasló off road és komfort felszereltségű, összkerekes Toyota Land Cruiser FZJ100 azonnal, raktárról elvihető a magyar manufaktúrától. Ne késlekedjen, mert nem sokáig marad parlagon, az egészen biztos.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Lenyűgöző
Makulátlan az utastér, az ülések alig voltak használva, nem kopottak, szinte újszerűek
Forrás: Sandlander

A múlt kötelez. Márpedig a 100-as széria történelme tereprali-Világkupa győzelmekkel és Dakar-sikerekkel övezett, a szériaautó-kategória koronázott királya volt. Azt a tapasztalatot és tudást, amit a japánok a dűnék között, valamint a kősivatagban szereztek, felhasználták a modellsorozat fejlesztésénél. Az ikonikussá vált 100-a ötvözte először a kitűnő terepjáró-képességet a kimagasló aszfaltutas teljesítménnyel.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Stílusos
A fabetét sokat dob a megjelenésén: olyan az autó, mintha most gurult volna ki a gyárból
Forrás: Sandlander

A Sandlandernél megvásárolható, különleges kék színben pompázó járműbe 4,5 literes, 215 lóerős, 443 newtonméteres csúcsnyomatékkal rendelkező benzinmotort tettek, amelyet a valaha volt két legjobb Toyota aggregát közé sorolnak. Cseppet sem véletlenül – a Toyota históriáskönyve árulkodó. Korábban 4,2 literes turbódízel és 4,7 literes, V8-as benzinmotorral került Európába az FZJ100. Viszont, a kultikus, Toyota-fanatikus országokban, a közel-keleti régió tagjainál szóba sem jöhetett a „négykettes” dízelmotor, a „négyhetes” pedig néhány specifikus hibája miatt szorult háttérbe. Ezért esett a választás a 4,5 literes „szívre”, amely az idő előrehaladtával kultikussá vált. Megfelelő és szakszerű szervizelés mellett 1-1,5 millió kilométer is megtehető vele anélkül, hogy komolyabban hozzá kellene nyúlni.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Teljes kiszolgálás
A korának megfelelően full extrás a Toyota Land Cruiser FZJ100, még napfénytetővel is ellátták
Forrás: Sandlander

Erre a rendkívül megbízható alapra épít a 2007-es, a gyártási periódus utolsó esztendejében készült terepjáró, de például dupla üzemanyagtartállyal (90+55 liter) is rendelkezik. A 86-os oktánszámú benzintől a kerozinig, mindennel elmegy az FZJ100-as, bizonyítandó, hogy szívós és strapabíró. Az Arab-öbölből frissen érkezett Toyota egy jómódú család hetedik autója volt, ellenőrizhető kilométeróra állással, rendkívül megkímélt, újszerű állapotban. Némileg eltér az öreg kontinensen megszokott példányoktól, ilyen különbség például az erősített alkatrészeken kívül a már említett dupla üzemanyagtartály, valamint 4,6 tonna teherbírású gyári csörlő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Kimagasló
A járműbe 4,5 literes, 215 lóerős, 443 newtonméteres csúcsnyomatékkal rendelkező benzinmotort tettek az elejébe, amelyet a valaha volt két legjobb Toyota aggregát közé sorolnak
Forrás: Sandlander

Az automata, négysebességes váltója megbízható és elnyűhetetlen, de van központi differenciálzárral ellátott felező is. A tökéletes állapotban lévő, körömpiszoknyi rozsdafolttól is mentes, újszerű, megkímélt FZJ100 utastere rendelkezik a korabeli összes komfort és biztonsági extrával, az elektromos ablakemeléstől a központi záron át a légzsákokig. Plusz a gyárban belekerült egy hűtőboxos könyöklő, amely nyáron hidegen, télen melegen tartja az italt, az ételt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Aszfalt- és földúton is kiváló
Kimagasló kényelmi, komfort és off road funkciókkal áldották meg a 90+55 literes üzemanyagtartályt kapó modellt
Forrás: Sandlander

A 2007-es Toyota Land Cruiser FZJ100 megérkezett Magyarországra, a Sandlander budai telephelyére (1112, Vizsla utca 1-3.) a szükséges vámpapírokkal és az európai regisztrációval. Ilyen állapotú és felszereltségű 100-as modellt nem talál még egyet hazánkban, de valószínűleg egész Európában sem, ráadásul a teljes forgalomba helyezést lebonyolítja a Sandlander. Amennyiben további információkra lenne szüksége, vagy megvásárolná a terepjárós csodát, írjon a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímre vagy hívja a +36304245703-as telefonszámot.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Extra
A gyárban belekerült egy hűtőboxos könyöklő, amely nyáron hidegen, télen melegen tartja az italt, az ételt
Forrás: Sandlander