Legfrissebb hírek ÚJ

Megszűnik a Toyota FJ Cruiser gyártása, az utolsó 1000 darabból kettő (Final Edition) megvásárolható a Sandlandernél!

Megszűnik a Toyota FJ Cruiser gyártása, az utolsó 1000 darabból kettő (Final Edition) megvásárolható a Sandlandernél!

Most aztán tényleg nem elcsépelt a megállapítás: ez az utolsó, soha vissza nem térő alkalom! A Toyota végérvényesen befejezi az FJ Cruiser gyártását, s egy autótörténeti korszak lezárásaként limitált szériás, 1000 darabos Final Edition 2023 elnevezésű sorozatot dob piacra – két összkerekes példány pedig megvásárolható a Sandlandernél!

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Különleges
A jól felszerelt utastér színvilága tökéletesen passzol a külső dizájnhoz
Forrás: Sandlander

A 2006 óta piacon lévő FJ Cruiser a furcsa, extrém dizájnja és a belterének ugyancsak egyedi kialakítása miatt mindig különcnek számított. Igazából márkán belül is „másképpen” kezelték, mivel az előállítása és az újonnan érte kérhető összeg soha nem volt egyenes arányban. Bár 2014 óta folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy befejezik a gyártását, de mégis, mint a színházban a jó közönség, folyamatosan visszatapsolták a rajongók. Pedig hivatalosan, kizárólag az Egyesült Államokban, Kanadában és az Öböl-térségben forgalmazták, például Afrikában és Európában nem. Aztán „lekerült a műsorról” Észak-Amerikában is, s csak az Öböl-menti országok maradtak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Exkluzív lehetőség
Mindössze 1000 darab készül(t) a Toyota FJ Cruiser Final Edition 2023-ból, s két példány most elérhető a Sandlandernél
Forrás: Sandlander

Ott viszont megadták a módját, többek között dupla üzemanyagtartályt, erősített futóművet és hajtást kapott. Aztán 2017-től mégis, még inkább felerősödtek a befejezésről szóló hírek. A Sandlandernél rendre elérhető volt az FJ Cruiser, sőt a Last Edition-nek hívott, akkor még utolsónak hitt kiadás néhány darabja is megvásárolhatóvá vált a magyar manufaktúránál. Ám most tényleg eljött a vége: 1000 darab készül a Final Edition 2023-ból, s nem lesz több FJ Cruiser. S a Sandlandernél két példány megvásárolható az exkluzív kiadásból.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Különleges
A szahara bézs és fekete színű terepjárót dupla üzemanyagtartállyal és 17 colos, speciális, magnézium-ötvözet keréktárcsaszettel is elátták
Forrás: Sandlander

Eddig a 4 literes motorral ellátott modell 272 és 286 lóerő közötti csúcsteljesítményre volt képes, most annak érdekében, hogy a gyengébb minőségű üzemanyagot is bírja, 268 LE-sre redukálták. Ahogy a Rolls-Royce marketingesei fogalmazni szoktak a saját autóikkal kapcsolatban: ez éppen elegendő… A V6-os aggregát 440 newtonméteres topnyomatékkal rendelkezik, és a 88-as oktánszámú benzintől „felfelé”, bármivel boldogan eljár.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Lezárul egy korszak
A Toyota befejezi a 2006 óta piacon lévő FJ Cruiser gyártását
Forrás: Sandlander

Az autó optikailag eltér az eddig megszokottól. Csak és kizárólag szahara bézs színben elérhető, viszont a lökhárító, az oldalsó tükör háza, a hűtőrács, a sárvédő szélesítés és az oldalsó küszöb is teljesen fekete. A B-oszlopon a modell történelmére utaló egyedi dekoráció látható. Robusztus futóművel látták el a Final Editiont és a szélsőséges körülményekkel is megküzdő extrém hűtő-fűtő kapacitással. Dupla üzemanyagtartályt, 17 colos, speciális, magnézium-ötvözet keréktárcsaszettet kapott. A váltó ötsebességes, automata, s a terepen járást segíti a hátsó differenciálzár, plusz az erősített alsó védelem. Ez utóbbi nem haspáncél, de megóvja az FJ Cruisert a mechanikai sérülésektől.

A külsőhöz passzol a beltér fekete-bézs kárpitozása. A vezetőtámogató elektronika (például aktív kipörgésgátló, blokkolásgátló, menetstabilizátor, elektronikus fékerőelosztó) mellett a Toyota nemzetközi szabványos biztonsági funkciói (pl. légzsákok, sebességtartó automatika, parkolássegítő, gumiabroncsnyomás-figyelő rendszer) is helyet kaptak benne. A JBL zenerendszer 12 hangszórós.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Mindenféleképpen jó választás
Kimagasló terepképesség jellemzi, de hétköznapi használatra is tökéletes
Forrás: Sandlander

A mindössze 1000 darabos sorozatban megjelenő Toyota FJ Cruiser Final Edition 2023-ból tehát két példány megvásárolható a Sandlander fővárosi, budai telephelyén (1112, Vizsla utca 1-3.). További információkért, részletekért érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.