Legfrissebb hírek ÚJ

Meseszerű állapotban lévő, rendkívül megkímélt Toyota Land Cruiser LJ70 keresi odaadó gazdáját a Sandandernél

Meseszerű állapotban lévő, rendkívül megkímélt Toyota Land Cruiser LJ70 keresi odaadó gazdáját a Sandandernél

Valószínűleg Magyarországon a legjobb állapotú, de könnyen lehet, hogy egész Európában egyedülálló az az 1987-es, mindössze 62 ezer kilométert futott Toyota Land Cruiser LJ70, amely eladó a Sandlandernél. Hosszú idő óta egy itthoni gyűjtő féltve őrzött kincse volt, amely esztendőkkel ezelőtt a magyar manufaktúránál frissült fel egy kicsit. Ez aztán tényleg exkluzív lehetőség!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
1987-es
A gyári rádió előkészítéssel rendelkező Toyota Land Cruiser LJ70 a korának megfelelően teljesen analóg, minden manuálisan működik benne
Forrás: Sandlander

Némi Toyota-történelemórával kezdjük. A japán vállalat amikor abbahagyta a 40-es gyártását és 1984-ben piacra dobta a 70-es szériát, olyan hardcore modellekkel ismertette meg a terepen járók közösségét, mint a BJ, a PZJ, a HZJ, az FZJ, a GRJ vagy éppen a VDJ. Ám készített könnyebb, mozgékonyabb gépet is, ez volt az LJ, a Light-kategória kitűnősége. A földkerekség legkelendőbb, abszolút kedvenc LC-jének, a Pradónak az elődjéről van szó – elöl-hátul merev híddal, kapcsolható 4x4-es hajtással, elöl-hátul tekercsrugós felfüggesztéssel, amely a megjelenésének idejében komfort Kánaánt biztosított a járműben helyet foglalóknak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Rendkívül megbízható
Turbódízel motorja 86 lóerős
Forrás: Sandlander

Nos, most egy 1987-es LJ70-es keresi odaadó gazdáját. Hihetetlen, de tényleg igaz: mindössze 62 ezer kilométert tettek meg eddig vele, ráadásul sérülés- és hegesztésmentes a karosszériája. A Sandlandernél mindössze a karosszéria és az alváz felületkezelése újult meg korábban. Minden tekintetben egyedülálló terepjáróról van szó, amely helyhiány miatt szorult ki egy magyar gyűjtő kedvencei közül. És most itt a vissza nem térő alkalom, hogy valaki megvásárolja!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Nagyon megkímélt
Ez egészen elképesztő, szinte hihetetlen: a terepjáró 36 esztendeje alatt mindössze 62 ezer kilométert tettek meg vele
Forrás: Sandlander

A 2,4 literes, négyhengeres, turbódízel motorja 86 lóerőt présel ki magából, s emberöltőnyi időtartamra készült. Rendkívül megbízható a technika, a világ végéig gond nélkül elmegy és onnan még haza is hozza sofőrjét, valamint az utasait. Kapcsolható összkerékhajtást, gyári rádió előkészítést – a kor(szak)ának megfelelően gyári antennával és hangszórókkal van ellátva, rádió nélkül – kapott. Teljesen analóg az autó, minden manuálisan működik, a Toyota elképesztő strapabíróságú, akár túlméretezett alkatrészeivel megtámogatva.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Időutazás
Olyan az utastere, mintha csak most hagyta volna el az autó a gyárat
Forrás: Sandlander

S, hogy kiknek ajánljuk? Gyűjtőknek, befektetőknek, azoknak, akik például balatoni, hétvégi café racerre vágynak. Azoknak, akik megbecsülik, megóvják, vigyáznak rá, tisztelik. A Toyota Land Cruiser LJ70 eladó, de nem mindenkinek és nem mindenáron. Az elképesztő ritkaság megtekinthető és megvásárolható a Sandlander fővárosi, budai telephelyén (1112, Vizsla utca 1-3.). További információkért, részletekért érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Jó választás
Értékálló, befektetésnek is tökéletes
Forrás: Sandlander