Legfrissebb hírek ÚJ

Toyota Land Cruiser J300 GR Sport: dakaros génekkel rendelkező terepjáró, full-full extrás felszereltséggel a Sandlandertől

Toyota Land Cruiser J300 GR Sport: dakaros génekkel rendelkező terepjáró, full-full extrás felszereltséggel a Sandlandertől

Összkerekes terepjáró, amely dakar-ralis génekkel rendelkezik. És ez nem csak jól hangzó marketingduma: a világ leghíresebb terepversenyének győztese, a Gazoo Racing vett részt a Toyota Land Cruiser J300 GR Sport (nem véletlen a névválasztás…) fejlesztésében, s a hardcore off road képességű, nem mellékesen full-full extrás jármű most megvásárolható a Sandlandernél.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Feltűnő, egyedi, különleges
Vörös és fekete. Ez a két szín dominál a Toyota Land Cruiser J300 GR Sport exkluzív, maximális felszereltségű utasterében
Forrás: Sandlander

Egy kis történelmi kitekintés: 2019-ben és 2022-ben a katari Nasszer al-Attijah az andorrai Matthieu Baumellel és a Toyota Hilux pickuppal nyerte meg a Dakart, az autót a Gazoo Racing készítette fel. Azaz, valamit tudnak az ott dolgozó szakemberek, s őket kérte fel a japán vállalat, hogy segítsenek megalkotni az új LC csúcskiadását. A 3,5 literes, V6-os, 415 lóerős, 650 Newtonméter topnyomatékú, twinturbós, V6-os motorral ellátott, hétüléses modell olyannyira terep-kompatibilis, hogy az elektromos csatlakozásai és a számítógépes rendszere is vízzárt. Dinamikus, robusztus, biztonságos a gép, plusz a minőségi, megerősített alkatrészekkel a legextrémebb környezetben helytálláshoz hangolták. Ráadásul telis-telepakolták extrákkal.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Kényelem, luxus
Jár hozzá üveg tetőablak automata vezérléssel és becsípődés gátlóval, a hosszabb utazás könnyebb elviseléséhez pedig monitor nyújt segítséget, amelyen akár film is nézhető
Forrás: Sandlander

A 4985 milliméter hosszú, 1990 mm széles, 1925 mm magas, 110 literes üzemanyagtartállyal ellátott Toyota tízfokozatú automata váltóval, erősített alvázkerettel, megerősített alsó karosszériavédelemmel, alváz és üregvédelemmel rendelkezik. A 3,5 tonna vontatókapacitású jármű megkapta az ugyancsak friss fejlesztésű kinetikus futóművet (E-KDSS), a régi elektronikus változatát, amely egyesíti a közúton szükséges feszes kanyarstabilitást a műutak melletti optimális hosszú rugóúttal – a stabilizátor rudak hatását képes megváltoztatni.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Kényelem
Memóriás, fűthető, szellőztethető ülés, természetesen minőségi bőrbe kötve
Forrás: Sandlander

Jár hozzá adaptív blokkolásgátló rendszer, elektronikus fékerőelosztó, aktív kipörgésgátló, elektronikus stabilitásvezérlő. Nem maradt ki a felszereltségéből az első és a hátsó differenciálzár, az adaptív változó felfüggesztés, a lejtmeneti asszisztens, a hegymenetben való indulást segítő rendszer, sőt integrált járműdinamikai vezérlőrendszer, amely javítja az autó kezelhetőségét, a terepen közlekedési képességét és a kormányozhatóságát. Van off road sebességtartó automatika (öt fokozattal), off road fordulóasszisztens, aztán érdemes megemlíteni a Multi-Terrain Monitor kamerarendszert, amely valós időben jeleníti meg a kormány mögött ülő számára a gép körül és alatt található útfelületet, a terepviszonyokat, a kerekek helyzetét.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Fejedelmi kiszolgálás
Három üléssor, összesen hétszemélyes beltér. Kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak megfelelő komfortot nyújt
Forrás: Sandlander

A könnyűfém keréktárcsáin 265/65 R18-as gumiabroncsok feszülnek, a gyári kiadáshoz képest erősebb az első és a hátsó lökhárítója. A GR Sportot Bi-LED-es fényszórókkal, LED-es (DRL), első irányjelzőkkel és hátsó lámpákkal, LED-es hátsó irányjelzőkkel és első ködlámpákkal, oldalsó tükör irányjelzőkkel, automatikusan elsötétülő és dönthető, fűthető oldalsó tükrökkel, hátsó légterelővel, prémium oldallépővel, egyedi első és hátsó alsó lökhárítóval, tetősínnel, valamint egyedi hátsó sárvédővel és hűtőráccsal is megvadították.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Extrém terepképesség
A mindennapi használatra tökéletes választás, de akkor is lehet rá számítani, ha elfogy a kerekek alól az aszfaltút
Forrás: Sandlander

A GR Sport minden igényt kielégítő belterének uralkodó színe a vörös és a fekete. Bőr díszítésű az ülés, a sebességváltó, „GR” logó díszíti a fűthető kormánykereket és az első üléseket, a belső lámpák LED-esek, beleértve az olvasó és az ajtónyitáskor felvillanó világítótestet is. Minőségi szőnyegpadlót tettek bele a japánok, a sofőr ötféle vezetési mód közül választhat, az automataklíma négyzónás, s mindegyik ablak elektromosan mozgatható. Összesen három USB-töltőpont, valamint 12 és 220 voltos csatlakozási lehetőség is elérhető, ahogy például a vezeték nélküli telefontöltő vagy a Bluetooth.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Biztos lábakon
A könnyűfém keréktárcsáin 265/65 R18-as gumiabroncsok feszülnek
Forrás: Sandlander

Az első sor ülései nyolc irányban állíthatóak, az ülőalkalmatosságok fűthetőek, szellőztethetőek. A Land Cruiser J300 GR Sport automatikusan észleli a gyalogosokat és a kerékpárosokat, rendelkezik sebességtartó automatikával, sávelhagyás figyelmeztetéssel, a sebességjelző-táblák felismerésével. A sofőrt és az utasait blokkolásgátló, fékasszisztens, holttér- és valós, keresztirányú forgalomfigyelő, tolatókamera, első és hátsó parkolássegítő, hátsó útmutató monitor, vontatvány-stabilitás vezérlő, keréknyomás-figyelő és 10 darab légzsák védi.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Csúcstechnika
Minden gombnyomásra működik: nem csak kiszolgálja a benne helyet foglalókat, de figyel, vigyáz is rájuk
Forrás: Sandlander

A hosszabb utazásokat teszi elviselhetőbbé a nyolc pohártartó, a második üléssorhoz is tartozó kartámasz, a 12,3 colos, CD/DVD bemenettel ellátott színes érintőképernyő, a multifunkciós kormánykerék, a hangfelismerés és a telefoncsatlakoztatás. A felsorolásból kihagyhatatlan a műholdas navigáció előkészítés, vagy éppen a 14 hangszórós, szinte koncerttermi hangzást biztosító JBL prémium audiorendszer.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Mestermunka
A tízfokozatú automata váltó rendkívül precíz és tökéletesen működik egyött a 3,5 literes, V6-os, twinturbós, 415 lóerős (650 Nm) benzinmotorral
Forrás: Sandlander

Elképesztő terepképesség, felülmúlhatatlan felszereltség, ötcsillagos kényelem és biztonság. Ez mind-mind a Toyota Land Cruiser J300 GR Sport jellemzője. És ezt a meseautót most megvásárolhatja a Sandlandertől. Azonnal, várakozási idő nélkül. Amennyiben csúcskategóriás terepjáróra vágyik, ne keressen tovább: további információkért, részletekért érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Nullkilométeres
Az autó vadonatúj, még be van csomagolva. Ami még különlegesebbé teszi, hogy nem kell rá várni, azonnal, a Sandlander raktárából elgurítható
Forrás: Sandlander