Legfrissebb hírek ÚJ

Valódi időkapszula a Sandlandertől: makulátlan állapotú, megkímélt Toyota Land Cruiser FZJ 80

Valódi időkapszula a Sandlandertől: makulátlan állapotú, megkímélt Toyota Land Cruiser FZJ 80

A Land Cruiser szerelmesek most hunyják be a szemüket egy pillanatra. Képzeljék el, hogy 1998-ban járnak és egy Stuttgart környéki apróhirdetéses újságban megpillantanak egy családi kedvencet, egy mindössze 47500 kilométert futott FZJ 80-as Toyotát.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Elképesztő!
Az 1995-ben gyártott Toyota Land Cruiser FZJ 80 mindössze 47500 (valós) kilométert futott, vagyis rendkívül megkímélt modellről van szó

Anno még a hithű Mercedes G-osztály rajongók fejét is eltekerte, hiszen kényelmével, teljesítményével, kimagasló terepképességével elhomályosította a Geländewagent. Igen ám, csakhogy akkoriban is igazi különlegességnek számított, a kiváló adottságai miatt ritkán került használtan eladósorba, amikor pedig felbukkant a hirdetési rovatokban, jellemzően több százezer mezőgazdasági vagy nehéz rakományt vontató kilométeren volt túl. Nem csoda, hogy a 205 lóerős, benzines, 4500 köbcentiméteres, soros hathengeres, 24 szelepes motorral hajtott, automataváltóval ellátott, ráadásul ebben a felszereltségben az öreg kontinensen ritkaságnak számító autóra sokan felkapták volna a fejüket. 72000 kemény német márkát kértek érte, de minden grammja aranyat ért.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Időutazás
Szinte érintetlen a beltere is, igazi időkapszula, olyan, mintha az autó nemrégiben gurult volna le a gyártósorról, nem pedig negyed évszázada

S, akkor nézzük a valóságot! 2020 járvány sújtotta Európájában másfél esztendőnyi hagyatéki huzavona után a Sandlander kitartó munkájának és kapcsolati tőkéjének köszönhetően már a magyar manufaktúrához került az 1995-ben gyártott, mindössze 47500 (valós) km-t futott, az összes kulccsal, dokumentummal, szervizszámlával rendelkező páratlan 80-as Land Cruiser. A jármű tényleg egy valódi időkapszula, érintetlen minden porcikája, olyan, mint egy hároméves kocsi, további huszonkét esztendőnyi garázsban töltött édes álom után.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Kulcsra kész állapotban
Az összes dokumentuma, szervizpapírja és kulcsa megvan

Tegyük hozzá, az álom nem volt zavartalan, néha-néha kipróbálták az öreg vasat, amelynek kifejezetten segített megőrizni a kiváló kondícióját a kimozdulás a szabad levegőre. Negyed évszázada, amikor az első és máig egyetlen tulajdonosa megvette a Toyotát, éppen kamaszok voltak a gyerekei, így elhatározta a feleségével, hogy hosszabb kirándulásokra mennek, izgalmas kalandokba vágnak majd bele együtt, s a tervek megvalósításához tökéletes társ lesz az LC. Igen ám, de ahogy oly sok esetben láthatjuk, számukra is fontosabb volt a munka, a karrier, mint az élet igazi élvezete, így a 80-as amolyan harmadik családi autóként a garázsban maradt. Ami a jó hír a sztoriban, hogy így viszont tökéletes, megkímélt, tényleg újszerű állapotban maradhatott meg a párját ritkító modell.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Eredeti
Az üléseiben alig ültek, harmadik számú autó volt a családban a Land Cruiser, főleg a garázsban állt

Ennek a járműnek az értékesítése egy kicsit másképpen zajlik a Sandlandernél, mint a cég ügyfelei korábban megszokhatták. Ugyanis a manufaktúra tulajdonosa csak valóban féltő, a kocsi értékét tiszteletben tartó jelentkezőnek adja el. Ennek ellenére Hernádon biztosak benne, hogy hála a kiterjedt fanatikus klientúrának, a Toyota pillanatok alatt megtalálja majd méltó gazdáját. Ínyencek tehát figyelem! Valószínűleg csak néhány napig, de a Sandlandernél elérhető ez az igazi csoda. Amennyiben további információkra, részletekre kíváncsi, akkor érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.