Legfrissebb hírek ÚJ

A Jeep pickup már off roadozik – Videó!

A Jeep pickup már off roadozik – Videó!

Azonnal a győzelemre hajt az összkerekes Jeep Gladiator. A King of the Hammers amerikai off road versenyen a piacra még nem került pickup terepcsomaggal ellátott, átépített változata a kategóriájában az első helyért küzd.

Körülbelül tíz másodperccel előzte meg a Gladiator a második helyezettet a minősítő edzésen, s miután bizonyít majd a sivatagban, könnyen elképzelhető, hogy hamarosan még komolyabb futamokon, akár a Dakar-ralikon induljon. Felvetődött már Robby Gordon és a Hummers-bajnok Erik Miller neve is, mint lehetséges pilóta.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Tereppickup
Az átalakított összkerekes Jeep Gladiator jól mozog a sivatagban és a sziklák között

A Hammers egyébként olyan viadal, amely egyesíti a kaliforniai Johnson Valley-i dűnetámadást a sziklamászással, ami rendkívül intenzív élményt nyújt minden résztvevő számára. Annak érdekében, hogy a Gladiator alkalmas legyen a feladatra, a Jeep átadta a modellt a Savvy Off-Roadnak, amely aztán elvégezte rajta a szükséges módosításokat.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Felkészítve
Az egyik amerikai versenyműhely tette még strapabíróbbá és versenyképesebbé az utcai modellt

A Dana 44 tengellyel, több differenciálzárral, speciális lengéscsillapítóval, 35 hüvelykes terepabroncsokkal ellátott masina kiváló teljesítményt nyújtott a gyakorlásokon – nem mellékesen remek reklámot csinált az utcai pickupnak.

„A Jeep évek óta részt vesz a versenyen, mindig igyekszünk a legtöbbet kihozni a gépjeinkből – nyilatkozta Tim Kuniskis, a márka egyik vezetője. – A teljesen új Jeep Gladiatort még azelőtt vetjük be, hogy piacra dobnánk. Gondoltuk, ez a legjobb ötlet, a végső bizonyíték. Hiszen, ha megfelel a világ egyik legnehezebb egynapos off-road futamán, akkor a hétköznapokon sem vall majd szégyent.”

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Középpontban
Az, hogy a Gladiatort nevezte a Jeep a King of the Hammersre, reklámnak sem utolsó

 

 

Forrás: youtube