Legfrissebb hírek ÚJ

Sziklamászó Toyota Land Cruiser – Videó!

Sziklamászó Toyota Land Cruiser – Videó!

Néhány ember elhagyja a műutat, rámegy a kicsit földes, agyagos területre és máris azt hiszi, hogy off roadozik. Mások legurulnak a tóparthoz a kedvenc horgászhelyükre, s a munkatársaiknak azt mesélik, mekkorát csapattak. Ám akadnak megszállottak, akik pénzt és időt nem sajnálnak átalakíttatni összkerekes autójukat és akár a függőleges sziklaoszlopnak is nekimennek

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Nincs lehetetlen
Legalábbis, a Toyota Land Cruiser sofőrje szerint...

Ahogy a bő kilencperces videón is látható. A világ egyik legjobb terepjárója, a 4x4-es Toyota Land Cruiser 80-as szériája a főszereplő, s tényleg egészen elképesztő, hogy milyen erő és „tudás” lakozik a gépben. Még akkor is, ha a hatalmas sziklák olyannyira az útját állják, hogy végül kötélre kell kötni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fogást keresett
Csoda, hogy egyáltalán képes volt „megkapaszkodni”

A Land Cruisert – a Land Rover Defenderhez hasonlóan – azért imádják a terepre járók, mert amellett, hogy rendkívül strapabíró, jó értelemben véve egyszerű. Ha rendesen karbantartja az ember és elvégzi a legszükségesebb teendőket rajta, a japánok modellje egy-másfél millió kilométert is képes úgy megtenni, hogy nem kell hozzányúlni a motorjához. A szó legszorosabb értelmében, bontatlan a blokkja.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Szorult helyzetben
Igazi túlélő, de azért a jóból is megárt a sok(k)

Visszatérve a kisfilmhez, egy igazi sziklamászó off roaderrel van dolgunk. Hatalmas abroncsok feszülnek a kocsin, az egész gép arra készült, hogy akadályokat győzzenek le vele, a legdurvább helyzetekben feleljen meg a követelményeknek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Szurkoltak neki
A nézőközönségen nem múlt a produkció sikeressége

A kormánya mögött ülő sofőr azonban bevitte az erdőbe. Pontosabban, a hegyomlás sziklák közé, ahol még gyalog is nehéz volt közlekedni, nemhogy kocsival. Szenvedett az LC rendesen, nem adta fel, de végül a természet győzedelmeskedett a kilátástalan helyzetben. A vezetőülést birtokló kalandor alaposan leírta a Toyota jobboldalát, a motorháztetőt, a lámpát és még ki tudja, hogy mit.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Feldőlt
A karosszéria elemei is megsínylették a kirándulást

Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, ha megkérdeznénk tőle, megérte-e, azt mondaná, hogy igen. Hiába, ez az igazi off road.

 

Forrás: youtube