Legfrissebb hírek ÚJ

Audi SQ5-Porsche Macan Turbo: hangpárbaj

Audi SQ5-Porsche Macan Turbo: hangpárbaj

Szóval, a kérdés egyszerű: melyiknek élcesebb, fülbemászóbb, karszőr felállítósabb a hangja? Ez bizony családon belüli küzdelem: az összkerekes Porsche Macan Turbo csap össze az ugyancsak 4x4-es hajtással ellátott rokonnal, az Audi SQ5-tel. Kis figyelmet kérünk, kezdődik a „koncert”.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Ide nekünk, mindkettőt!
Azért valljuk be, bármelyikbe beleülnénk – nagy duzzogva...

Az Audi izom SUV-ját sokan kritizálták, hogy hamis képet fest és a hangja nem méltó az „S” betűhöz. A 2017-ben bemutatott második generációban 2995 köbcentiméteres, 6 hengeres, 24 szelepes TFSI motor dolgozik, a csúcsteljesítménye 354 lóerő, a topnyomatéka pedig 500 Newtonméter. A „savazók” szerint, a korábbi, 3 literes TDI (amely akár 340 LE-s és 700 Nm-es volt), zordabb hangcuccal rendelkezett.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Hanghatás
A 354 lovas Audi SQ5 hangja is figyelemfelkeltő, ráadásul kényelmesebb riválisánál

Nézzük a vetélytársat, a Porsche Macan Turbót. A 3604 köbcentis V6-os twinturbós egység az egyik legjobb a szegmensben, ez nem vitás. A német óriás rendszerint nagyobb dugattyúkat tesz a modelljeibe, ami rosszabb üzemanyag fogyasztással jár, de komolyabb vezetési élményt biztosít a kormány mögött ülőnek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Nyerőbb
A 400 pacis Porsche Macan Turbo „koncertje” meggyőzőbb, nemhiába a szegmens egyik legjobb motorja dalol benne

A Macan nem mellékesen 400 pacis (550 Nm) – ráadásul ez nem a vége, mert jó pénzért komolyabb teljesítménycsomaggal is rendelhető, ami plusz 40 lóerőt és 50 Newtonmétert eredményez. A Porsche álló helyzetből 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órás sebességre, ugyanezen sprint az Audinál 5,4 mp. Cserébe viszont, az SQ5-nek tágasabb a beltere és a csomagtartója, vagyis családbarátibb.

 

Forrás: youtube