Legfrissebb hírek ÚJ

109 milliónál kezdődik majd a Ferrari első SUV-ja, a 700 lovas Telivér

109 milliónál kezdődik majd a Ferrari első SUV-ja, a 700 lovas Telivér

A Ferrari 2021-ben dobja piacra első szabadidő-autóját (Ferrari Utility Vehicle). Az összkerekes Purosangue (Telivér) állítólag az osztályának a leggyorsabb modellje lesz, a csúcsteljesítménye meghaladhatja a 700 lóerőt.

A luxus SUV-piac virágzik: a Lamborghini az Urust, a Bentley a Bentaygát, a Rolls-Royce a Cullinant, az Aston Martin a DBX-et, a Porsche a Cayenne-t, a Maserati a Levantét, a Jaguar az F-Pace-t dobta piacra. A városi terepjárók felé történő elmozdulás a Ferrari számára is elkerülhetetlenné vált. A legjobb példa a Lambo, amely még a bázisát is kibővítette, hogy az Urus gyártása zavartalan legyen és csaknem megduplázta az eladásokat 2019-ben, közel 5000 modellt adott el.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Négyajtós
Még nem tudni, hogyan is néz majd ki valójában a Ferrari első szabadidő-autója, de ez is egy lehetséges változat lehet

A Purosangue minden bizonnyal felváltja a GTC4 Lussót a Ferrarinál. Az első, erősen álcázott prototípusok már Maranello környékén zúgnak. Amit tudni lehet: a szabadidő-járgánynak négy ajtaja van, de nincsenek idegesítő B oszlopai, s a tetővonala elég meredeknek tűnik. Teljesen új fejlesztésű V6-os, turbós benzinmotor hajtja, amely opcionálisan hibridhajtással is elérhető. A rendszer teljesítménye meghaladhatja a 700 lóerőt, a gép csúcssebessége pedig a 310 kilométer/órát.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Titokban tartva
Már Maranello környékén teszteli az álcázott prototípust a Ferrari

A V8-as vagy V12-es Purosangue meglehetősen valószínűtlen, de természetesen nem teljesen kizárt. Optikai szempontból a Maserati Levantéra hajaz. A beltere full extrás lesz, az új digitális cockpit is belekerül, amely már megtalálható az SF90 Stradaléban. Az alapárát 300 ezer euróra, azaz körülbelül 109 millió forintra saccolják, a megjelenése pedig 2021-ben várható.

 

Forrás: youtube