Legfrissebb hírek ÚJ

Álcázva ugyan, de itt az új Volkswagen Transporter, a T7!

Álcázva ugyan, de itt az új Volkswagen Transporter, a T7!

A következő évtizedben érkezik a T7, a Volkswagen népszerű, összkerékhajtással is kapható kisbuszának az új sorozata. Eddig a T6 karosszériájával tesztelték a németek a modellt, de most álcázva ugyan de már az új formátumban rója a kilométereket a Transporter. Itt vannak az első kémfotók a prototípusról.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Titkosítva
A Volkswagen totálisan álcázza a T7-es prototípusát, de azért néhány következtetés már levonható a formavilágról

A T6 2016 óta van piacon, de már beugrásra kész a T7 Multivan. Kicsit laposabb és hosszabb, mint a most futó széria darabjai, de a dobozos kialakítás megmaradt. Keskenyebbek lettek a fényszórók és a hátsó lámpák, a szélvédő kevésbé meredek, a motorháztető pedig laposabb.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Változ(tat)ás
A szélvédő kevésbé meredek, a motorháztető laposabb

A prototípus beltere továbbra is a T6-éra épül. Ennek ellenére biztosan kijelenthető, hogy elektromos kéziféket kap a VW és néhány gomb, kapcsoló is „helyet változtat”. Az automata sebességváltó „karja” kisebb – valamelyest a Porsche 911-ben és a Škoda Octaviában látható megoldásra emlékeztet.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Érdekes
Az automata váltó elég kicsinek tűnik

Minden bizonnyal digitális sebességkijelzőt kap, míg az érintőpad az ID. 3-ból való. Az MQB platformra épülő vas lehetővé teszi az enyhe, 48 V-os hibridrendszer használatát – a benzines és a dízelmotorok is hibridtámogatást kapnak. De a hírek szerint a konnektorról tölthető változat is készen áll, full elektromos viszont valószínűleg nem lesz. Utóbbi szerepét a VW ID. Buzz veszi át.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Zöldebb
A benzines és a dízelmodell is hibridtámogatást kap

A legnagyobb problémát majd az okozhatja, hogy az MQB alapot nem kereskedelmi haszonjárművekhez tervezték. A T6 egyébként változatlanul elérhető lesz a T7-tel párhuzamosan is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Még várni kell rá
Csak a következő évtizedben lesz megvásárolható