Legfrissebb hírek ÚJ

Darth Vader hat keréken

Darth Vader hat keréken

Az apokalipszisre nem lehet elég korán felkészülni. Vagy mégis? Most megmutatjuk a hatkerekű Mercedes-Benz G 63 AMG utódát, a Devel Sixty 6x6-ot. A dizájnos hardcore gépnek talán még nem jött el az ideje, de higgyék el, amint beköszönt a zombiinvázió vagy a világvége, rögtön nagy hasznát vesszük.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Izomgép
A Devel Sixty 6x6 brutális jószágnak tűnik, ezzel a terepjáróval nincs lehetetlen

Anno a dubaji autókiállításon hangzatos sikert aratott a hatalmas abroncsokat kapó, rendkívül masszívnak tűnő, iszonyatosan fekete modell, amely jobban megnézve, a Csillagok háborúja sötét jedi lovagjára, Darth Vaderre hasonlít.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Darth Vader
A sötét oldal jedi lovagja a Csillagok háborújából

És a hatkerekű hasonmása:

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Rokoni szálak
A közös vonások megkérdőjelezhetetlenek...

Elég keveset tudni egyelőre a prototípusról, az biztos, hogy speciális felfüggesztési rendszere van, amely változtatható, annak tükrében, hogy éppen milyen feladatot kell megoldania a kocsinak. Például terepgyakorlaton van, vagy egy garázsba kell behajtania, amelynek tetejét elég alacsonyra tervezték. Az ajtaja pedig úgy nyílik, mint egy magánrepülőgépé.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Erődemonstráció
Hatalmas teremtmény, amely kifejezetten terepjárásra készült. No meg a világvégére...

Ami viszont biztos, hogy brutális erő lakozik a motorterében. Ugyanis 6,7 literes, V8-as aggregátot gyömöszöltek bele, amelynek a csúcsteljesítménye a versenyjárgányokét idézi, hiszen 720 lóerős. A topnyomaték sem piti, papíron 1000 Newtonméterre képes – bár azt azért hozzátehetjük, ennyi pacihoz akár több Nm is tapadhatna.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Ütős számok
720 lóerő, 1000 Newtonméter

A Sixty nem titkoltan a Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6...

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Az etalon
Mercedes-Benz G63 AMG 6x6

...és a Ford Hennessey VelociRaptor alternatíváját kínálja. Azzal a cseppet sem elhanyagolható különbséggel, hogy a vetélytársak megvásárolhatóak, míg a Devel egyelőre csak koncepció.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Újdonság
Ford Hennessey VelociRaptor 6x6

Mivel a vállalat nem éppen arról híres, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tegye sorozat gyárthatóvá a modelljeit, minden bizonnyal még jó ideig várni kell a nagy pillanatra, hogy beleülhessünk a hatlábú veszedelembe.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Egyelőre koncepció
Kelendő lehet, ha egyszer alkalmassá válik arra, hogy a forgalomba helyezzék

Persze, ha a megjelenést az apokalipszis eljöveteléhez időzítik, akkor az lenne legjobb, ha minél tovább porosodna a tanulmány egy kivilágítatlan garázsban...