Legfrissebb hírek ÚJ

Eszement Toyota-találmány: pizzasütő pickup

Eszement Toyota-találmány: pizzasütő pickup

Ilyen pickupot nem nagyon látott a világ, az egészen biztos! Az összkerekes Toyota Tundra adja az alapját annak a platósnak, amely pizzát süt. Igen, igen, ez nem elírás és nem halloweeni tréfa. Az egyedülálló masinát még korábban, a Las Vegas-i tuningshow-n, a SEMA-n mutatták be.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Fura szerzet
Az Amerikában kedvelt Toyota Tundra pickup adja az alapját a meseszerű masinának

A Tundra PIE Pro a Toyota Motorsport Technikai Központja (MTCI) által épített koncepció, amely nem más, mint egy négy keréken guruló pizzagyár. A Pizza Hut és a Nachi Robotic Systems segítségével létrehozott járgány a Tundra SR5 alvázára épült. Miután teljesen lecsupaszították a gépet, zéró károsanyag-kibocsátású hajtáslánccal látták el, no meg konyhai felszereléssel.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Elképesztő
Robotkar végzi a feladatokat a platón: kinyitja a hűtőt, kiveszi a pizzát, beteszi a sütőbe és fel is vágja

A hidrogén üzemanyagcellás platós a Toyota Miraitól kapta meg a technikát, de valójában nem ez a járgány legérdekesebb része. Sokkal inkább a platója, ahol a „Kitchen”, vagyis a „Konyha” van. A felszereltségébe tartozik egy hűtőszekrény, ahol a lefagyasztott tésztákat lehet tárolni. Amikor megtörténik a rendelés, egy robotkar kinyitja a frigót és kiveszi a megfelelő pizzát.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Odafigyel a részletekre
Nem lehet csalás: hat egyenlő részre vágja a megrendelt pizzát

Felhelyezi a szállítószalagra, visszacsukja az ajtót és mehet a cucc a sütőbe. Miután elég ropogós lett a tészta, a robotkar felhelyezi a finomságot a vágódeszkára és hat egyenlő darabra szeli. Természetesen a műveletekhez szükséges energiát a hidrogén üzemanyagcellák biztosítják. A Toyotánál állítják, mindössze hat-hét perc szükséges az étel elkészítéséhez.