Legfrissebb hírek ÚJ

Ez igen! Itt az új Dacia SUV – Galéria és Videó!

Ez igen! Itt az új Dacia SUV – Galéria és Videó!

Ha a Dacia piacra dobja a képeken és a videón látható szabadidő-autóját, a siker garantált. A Bigster SUV egyelőre koncepciómodellként létezik, de az összkerekes autót már bemutatták a lyoni autószalonon.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Nyerő stílus
Robusztus, erőt sugárzó és modern vonalak

A Bigster előrevetíti, milyen lesz a márka hétüléses új modellje, amely 2025-ben jelenik majd meg. A Renault CMF-B platformjára épül a futurisztikus, robusztus vas. Sok emberben felvetődik a kérdés, hogy a Bigster jelenlegi formavilágát átültetik-e a sorozatgyártású autóba, s a Dacia válasza nem késett sokáig: 90 százalékban „tiszteletben tartja”, amit most bemutatott.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Feltűnő
Az eleje igazán futurisztikus

A legmerészebb SUV-nak is nevezett koncepció egyszerre kortárs és időtálló. Vonalai egyszerűek, mentesek a fölösleges esztétikai mesterkéltségtől, ugyanakkor robusztusságot inspirálnak. A világos, Y-alakú jel most szélesebb lett, kiemelve a masszív szabadidő-autós megjelenést.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Tágas lesz
A szegmensében a legnagyobb utasteret kínálja majd

A Bigster koncepció nem tartalmaz olyan tervezési trükköket, mint a króm elemek vagy az alumínium megjelenésű díszítés. Kőkemény városi terepjáróról van szó, amelynek építésénél újrahasznosított műanyag alkatrészeket is használnak.

A Dacia mérnökei állítják, a szegmens szereplői közül a Bigster kínálja majd a legnagyobb belteret. Valószínűleg lesz hibrid és a plug-in hibrid hajtásláncú kiadás is, hiszen a márka már nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja az autóipari trendeket vagy az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokat.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Király!
A hátsó lámpája is a Dacia új irányvonalát, stílusát hirdeti

Az új Bigster kikiáltási ára 30000 euró, vagyis 11,5 millió forint környékére várható.

 

Forrás: youtube