Legfrissebb hírek ÚJ

Félelmetes szörny érkezik: 800 lóerős a Lamborghini SVJ

Félelmetes szörny érkezik: 800 lóerős a Lamborghini SVJ

Közeledik, sőt egyre inkább száguld a bemutatója felé az új összkerekes Lamborghini, az Aventador S utódja, a SVJ. A modell várhatóan 6,5 literes, V12-es motort kap és nem túlzás azt állítani, hogy az aszfaltot felszaggatja majd maga mögött, hiszen 800 paci tombol benne.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Bivaly jószág
Íme, a Lamborghini legújabb aszfaltszörnye: az Aventador S utódának kikiáltott SVJ-ben 6,5 literes, 800 lóerős motor tombol
Forrás: Autoevolution

Az izomautót fehér és fekete színben is tesztelik az olaszok, s bár próbálják a paramétereit titokban tartani, most nyilvánosságra került egy fotó, amely a műszerfalát mutatja. A képből kiderül, hogy az SVJ nevet kapja a keresztelőn a brutális sportgép.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Lelepleződött
Ez lenne a műszerfala? Mindenesetre a névválasztás kiderül a képből...
Forrás: Autoevolution

A Lambo 1966 és 1973 között dobta piacra a 4,36 méter hosszú, 1,76 m széles, 1,05 m magas, 2,5 m tengelytávú, 1292 kilogrammot nyomó Miurát, amelyben 3929 köbcentiméteres, V12-es, alapból 345 lóerős technika dolgozott. Összesen 764 darab épült belőle – nyolc közülük P400 SV/J jelzést kapott.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Ritkaság
A Lambo a hatvanas és a hetvenes években mindössze 764 darab Miurát gyártott, ebből 8 db volt P400 SV/J
Forrás: Autoevolution

A többek között az iráni sah, Mohammad Reza Pahlavi tulajdonában is lévő, majd az amerikai filmszínész, Nicolas Cage által 1997-ben 490 ezer dollárért, mai árfolyamon számolva 123 millió forintért megvásárolt modellnek állít emléket a Lamborghini.

Mivel nagy a titkolózás, egyelőre csak az derült ki, hogy 6,5 literes, V12-es aggregátot tesznek bele az olaszok, s ez minimum 800 LE-s teljesítményre ösztönzi. Csak összehasonlításul: a Centenarióban 770 ló trappol, 690 newtonméteres csúcsnyomatékkal.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Tesztelésen
Szinte semmiféle infót nem kapni az új modellről. Maximum csak annyit, hogy az aszfaltot képes lesz felszaggatni
Forrás: Autoevolution

Mivel a vállalat kevés infót csepegtet, így most minden szem a márciusi, genfi autószalonra mered. Vajon, megmutatja a Lambo brutális Aventador SVJ-t?

 

 

Forrás: youtube