Legfrissebb hírek ÚJ

GT Raptort fontolgat a Ford

GT Raptort fontolgat a Ford

Elég nagy durranás lenne, ha ez a projekt tényleg megvalósulna, ám most úgy tűnik, még éveket kell várni rá. Az viszont biztos, megéri a várakozást.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: motortrend.com

Az nem titok, hogy a Ford a versenysportban így az off roados szakágakban is letette már a névjegyét az elmúlt évtizedekben, főként a ralivilágbajnokságon. Így aztán van kellő tapasztalat ahhoz, hogy egy ütőképes off road vasat összehozzon. Persze a tengerentúlon népszerű és hamarosan Európába is megérkező Bronco a zászlóshajó, de a teljesítményorientált közönségnek a GT Raptor lenne az álma.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: motortrend.com

Az amerikai gyártó főnöke, Jim Farley egy sajtó kerekasztal-beszélgetésen a napokban kijelentette, hogy nem beszél jelenleg erről a projektről, de csak azért, mert csupán az aktuális modelleket hajlandó kitárgyalni. Azonban hozzátette semmi sincs kizárva, így az sem, hogy a jövőben valóban megszülessen a GT Raptor. Ezzel tulajdonképpen nem cáfolta, hogy fontolgatja a Ford ezt a projektet.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: motortrend.com

A témát megszellőztető mindig jól értesült motortrend.com portál a már technikai paramétereket is kiszivárogtatott. Minden bizonnyal 1,6 literes turbómotorral szerelik majd a Ford GT Raptort. Az erőforrás egy 5 fokozatú sebességváltón keresztül körülbelül 280 lóerőt küld mind a négy kerékre. Az is árulkodó, hogy egy mesterséges intelligenciával működő képgenerátorral megalkották a látványtervét.