Legfrissebb hírek ÚJ

Hangorgia! Így szól az Aston Martin SUV V8-as motorja – Videó!

Hangorgia! Így szól az Aston Martin SUV V8-as motorja – Videó!

Egyre közelebb a nap, hogy bemutassa első nagy teljesítményű szabadidő-autóját az Aston Martin. Az összkerekes DBX egyelőre kizárólag álcázva látható, de most lehetőség nyílik arra, hogy meghallgassuk az elejében tomboló – minden bizonnyal – V8-as technika hangját.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Izom és luxus SUV
A DBX az Aston Martin első szabadidő-autója

A prototípus a goodwoodi sebességfesztiválon alakított nagyot, a közönség néhány méterről csodálhatta meg, mire képes menet közben a 4x4-es SUV. A DBX megjelenésétől egyébként rendkívül sokat vár a brit gyártó, a modellnek kell felráznia az egyre gyengébb eladási számokat produkáló vállalatot.

A gép olyan, mint egy Porsche Cayenne Coupé, de természetesen igyekszik egyedi megoldásokkal csábító lenni. Azon kívül, hogy sportkocsis szabadidő-járgányról van szó, mégpedig luxuskivitelben, egyelőre nem sokat tudni a kocsi elejébe pakolt motorról. A hangját hallgatva 4 literes, V8-as twinturbós aggregátról lehet szó, ugyanarról, amely a Vantage-ban 500 lónak az erejével hasít.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Talán...
Lehet, hogy 4 literes, V8-as, twintirbós motort pakolnak az elejébe

Arról is volt már szó, hogy a Bentayga V12-esét kapja meg, ahogy a cég EV fejlesztéseit is kamatoztatni kell a közeljövőben. Vagyis képlékeny még a technikai háttér, de az biztosra vehető, a DBX lesz az első SUV, amely drift programmal van ellátva – a BMW túl kockázatosnak találta az X3 M-ben, mert a bajorok attól tartottak, a kormány mögött ülők Ken Blocknak érzik magukat és ezáltal nő a balesetveszély.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Vagány lesz
Drift programmal látják el

 

 

Forrás: youtube