Legfrissebb hírek ÚJ

Hardcore Rolls-Royce: hatkerekű szörnyeteg

Hardcore Rolls-Royce: hatkerekű szörnyeteg

A Rolls-Royce nyugodtan nevezhető az autóipar királyának, uralkodójának, hiszen a luxus, a fényűzés megtestesítője. Igen ám, de mi van akkor, ha négy helyett hat kereket kap és a terepre küldik? A britek már bemutatták a 4x4-es Cullinant, a márka első szabadidő-autóját, de úgy tűnik, házon belül méltó ellenfele akad(hat)...

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Az új Rolls-Royce
Elég durván néz ki a számítógépen alkotott hatkerekű vadállat

A 6x6-os modell persze még csak egy számítógépes program szülöttje, de talán érdemes elgondolkodni az indiai tervező által megálmodott ötleten. A Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 óta tudjuk, igenis van kereslet a „hatlábú” szörnyetegekre, s a luxuskiviteleket is egyre inkább bírják a vastag pénztárcájú üzletemberek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Meggyőző
Még azt is mondhatjuk, hogy jól fest

A Cullinan alkalmas az aszfaltút elhagyására, de szó sincs róla, hogy off road gép lenne. Lehet, hogy a hatkerekű Rolls-Royce már hardcore verzióban nyomulna?

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Luxus monstrum
A Rolls-Royce első összkerekes szabadidő-autója, a Cullinan. Fényűző SUV, csak a leggazdagabbaknak

Érdekesség, hogy a Thunderbirds televíziós sorozathoz már készült 6x6-os Rolls-Royce, mégpedig a rózsaszínűre festett FAB 1. A 6,4 méter hosszú autó építési költsége 2500 font (mostani árfolyamon számolva 1,1 milió forint) volt még 1964-ben.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
FAB 1
A hatvanas évekbeli Thunderbirds filmben már szerepelt 6x6-os RR

A 3 tonna súlyú monstrum fegyverekkel, többek között lézerágyúval volt felszerelve, a maximális sebessége 320 kilométer/óra, de a vízen is tudott közlekedni, mégpedig közel 100 km/ó-s tempóban.

Szóval, cseppet sem ördögtől való ötlet, ugyanakkor kevés esély van rá, hogy megvalósuljon. Inkább arra számíthatunk, hogy egy-két tuningcég még brutálisabbá alakítja a Cullinant.

 

Forrás: youtube