Legfrissebb hírek ÚJ

Ilyen nekünk is kell! Kupé crossover (egyelőre) az oroszoknak

Ilyen nekünk is kell! Kupé crossover (egyelőre) az oroszoknak

Oroszországból szeretettel. Nem, itt most nem az 1963-as James Bond filmet akarjuk feleleveníteni. Az Oscar-díjas skót színész, Sir Sean Connery helyett a – minden bizonnyal – Duster alapokra épült Renault Captur Coupé kerül középpontba, az összkerekes crossovert Moszkvában mutatják majd be. Sajnos, egyelőre csak az oroszoknak, de az ígéretek szerint, felénk is elgurul.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Sejtelmes kép
A Renault hivatalosan csak ennyit mutatott meg eddig az augusztusban bemutatkozó Renault Captur Coupéból

A kupé crossover egyre népszerűbb világszerte, próbálkozik vele az Audi (Q4, Q8, Q9), a BMW (X4, X6) és a Mercedes (GLC Coupé, GLE Coupé) is, most pedig a Renault rukkol elő hasonlóval. Oké, nem egy bajnokságban szerepel a három „riválisával”, de ettől még – vagy éppen ezért... – nyerő lehet.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Titkolózás
A francia vállalat kizárólag álcázva tesztelte a már nagyon várt modellt, amely idővel akár Európában is menő lehet

Az orosz Kolesa.ru oldal már álca nélküli képeket is megjelentetett róla. Előreláthatólag augusztusban mutatják majd be az „LJC”-t, amelynek az a célja, hogy megnyerje a márkának a fiatalabb generációt. A dizájn egyértelműen ezt a tervet vetíti előre. A francia gyártó robusztus modellel próbálkozik, amely amellett, hogy ránézésre is erős, biztonságot sugároz, a csapott tetővonalával a lazaságot, a sportosságot testesíti meg.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Tetszetős
A Kolesa.ru oldalon viszont megjelent a crossocerről fotó. A Mercedes és a BMW kupéterepesére hajaz, elég jól néz ki

A Mercedes és a BMW kupéra komolyan hajazó autó a klasszikus Renault formavilágot azért megőrzi. A fordított C-alakú első világítótestek, a középre benyúló hátsó lámpák és a hűtőrács ismerős lehet. Bár az oroszok még titkolóznak – így sokak szerint a Duster platformjára épült a gép, kevesebben viszont a CMF architektúrára esküsznek... –, az biztos, a hazai piac után egyelőre csak Kínában, Dél-Koreában és Brazíliában jelenik meg, de ígéret van az európai bevonulásra is.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Várjuk!
Az oroszországi premier után jöhet Kína, Dél-Korea és Brazília, de ígéret van arra, hogy Európába is elgurul a modell