Legfrissebb hírek ÚJ

Íme a 2030-as Hummer H1 – Galéria!

Íme a 2030-as Hummer H1 – Galéria!

Minden idők egyik legdurvább terepjárója, az eredetileg katonai célokra készült összkerekes Hummer H1 megújult. A „2030-as”, elektromos verziót Samir Sadikhov tervezte, s a modern kor követelményeinek figyelembe vételével alkotta meg. Azért azt nem állítjuk, bevalljuk, hogy sorozatgyártásba kerül, mi is inkább a régi hardcore változatot nyüstölnénk.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Környezetkímélő
Két elektromos motor és akkumulátorpakk van a Hummerben

A „Hummer EV” jól hangzik, de nyilvánvalóan nem egyenesen arányos a katonai-közúti Humvee vonzerejével. Hiperkocsiként nehezen tudjuk elképzelni a „Kalapácsot”, amelynek a titka éppen a robusztusságában, az elpusztíthatatlanságában és az egyszerűségében rejlett/rejlik.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Finomodott
Veszített valamennyit a robusztusságából, de azért még így is durván néz ki

Samir Sadikhov korábban már több szörnyet alkotott a számítógépének monitorja előtt ülve, most a futurisztikus Hummer-koncepcióval hívta fel magára a figyelmet.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Virtuális terepjáró
A számítógép segítségével készült

A korai Humveeban az „utasteret” úgy alakították ki, hogy a katonák fegyverekkel is elférjenek, de jutott hely a sebesültek szállítására. Samir ezt a területet az akkumulátorpakknak szentelte. Az egész H1 egyébként komoly modernizációs folyamaton ment keresztül, az oldalsó tükrök helyét például kamerák vették át.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Modern
Az oldalsó tükröket kamerákkal helyettesítették

A tervező úgy gondolta, az elektromos vas akár 1000 lóerős csúcsteljesítménnyel is tombolhat és a topnyomatéka megközelíti az 1000 Newtonmétert. Oké, ezek ütős számok, de isten látja lelkünket, mi inkább maradnánk a régi kiadásnál...

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Erődemonstráció
Akár ezer ló tombolhat benne, de a csúcsnyomatéka is eléri az ezer Newtonmétert