Legfrissebb hírek ÚJ

Még vadállatibb lesz: jön az új Ford Ranger Raptor!

Még vadállatibb lesz: jön az új Ford Ranger Raptor!

Az új Ford Ranger Raptor már készülőben van! Az összkerekes tereppickup várható bemutatása 2022 februárjában lesz, vagyis a 2023-as modellévű gépet akár már jövőre megvásárolhatjuk. Például 3 literes, V6-os motorral…

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Megerősítve
Terephasználatra tökéletesen alkalmas lesz
Forrás: Autoevolution.com

Sajnos, sok minden még nem derült ki a modellről, de néhány érdekességről azért már beszámolhatunk. Például a hátsó tekercsrugós tengelyről, amely az F-150 Raptornál alkalmazott elem átalakított változata. Aztán ott van a még komolyabb hasmagasság, ami részben a BFGoodrich All-Terrain T/A KO gumiabroncsoknak is köszönhető.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Módosítás
Teljesen egyértelmű, a dizájn is változik, így az első lökhárító, a hűtőrács és a lámpák formája
Forrás: Autoevolution.com

Érdemes megemlíteni a Fox lengéscsillapítókat, de a motorháztető is rejthet finomságot – igaz, azért ezen a területen még mindig csak spekulációkról beszélhetünk. Az Egyesült Államok piacán elképzelhető, hogy a pickupba belekerül az Explorer ST 3 literes, V6-os EcoBoost aggregátja dupla turbóval, amely nem mellékesen a Bronco Raptorban is kitűnően muzsikál.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Újdonság
Még masszívabb lesz a gép, s 3 literes aggregát is a motortérbe kerülhet
Forrás: Autoevolution.com

A globális verzió a 3 literes Power Stroke turbódízeles technika lehet. Aztán ott van a 2 literes EcoBlue biturbós, négyhengeres, gázolajas motor, de más V6-os is szóba kerülhet. Ráadásul minden bizonnyal érkezik egy plug-in hbrid hajtásláncú gép is, valószínűleg ez is a Broncóval ápol majd rokoni szálakat.