Legfrissebb hírek ÚJ

Nincs még kész, de terepversenyre készül az SCG

Nincs még kész, de terepversenyre készül az SCG

Még el sem kezdte a gyártását, sőt igazából azt sem tudni, miképpen fest majd, de a Scuderia Cameron Glickenhaus a világhírű amerikai terepversenyen, a Baja 1000-en kívánja megmérettetni összkerekes off road gépét. Az SCG 008 buggy mindenesetre már rendelhető, az ára 100 ezer dollár, azaz körülbelül 35 millió forint.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
KIs vadállat
Valódi terepvas lesz az SCG 4x4-es buggyja

Az SCG két esztendővel ezelőtt jelentette be, hogy 4x4-es terepen járó buggyt épít, majd 2021-ben a cég frissítette a modellt, vagy inkább fogalmazzunk úgy, alaposan átépítette. Most viszont indul a buli, hamarosan kezdődik a gyártás és már foglalózni lehet a gépet.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Homok- és kősivatagba
Komoly hasmagasság, strapabíró felfüggesztés, nagy terepabroncsok

A 100 ezer dolláros vasért 1000 dollárt (350 ezer forintot) kell letenni az asztalra. A cég szerint a 008-at úgy tervezték és fejlesztik, hogy alkalmas legyen a Baja 1000 és a Dakar-rali teljesítésére is. Ugyanakkor az is igaz, hogy a kétüléses kis veszedelemről még azt sem tudni, milyen motor kerül bele.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Változik
A terveken együléses vas látható, de a 008 állítólag kétszemélyes lesz

Ami viszont biztos, nagyon komoly hasmagassággal rendelkezik majd, hatalmas terepabroncsok kerülnek rá, masszív felfüggesztést kap és LED-es lámpákkal lesz ellátva. S még valami nagyon valószínűnek tűnik: az idei Baja 1000 terepversenyen, november 15. és 20. között megméreti magát az SCG 008.