Legfrissebb hírek ÚJ

Távirányítással kotorhatja a havat a Mercedes Arocs – Videó!

Távirányítással kotorhatja a havat a Mercedes Arocs – Videó!

A jövőben egészen biztosan az önvezető autók vehetik majd át a szerepet. A Mercedes-Benznél viszont már elkezdődött a robotkorszak, az egyik repülőtéren automatizált hókotrókat tesztelnek a stuttgartiak. Az összkerekes Arocs vezető nélkül, távirányítással végzi a feladatát.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Nincs megállás
A legextrémebb időjárási körülmények között is használhatóak

Az Automated Airfield Ground Maintenance projektben négy Arocs 2045 AS vontató vesz részt, mindegyik hidraulikus ekével, azaz kotróval rendelkezik, plusz „pótkocsit” vontat.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Extrém
Brutálisan néznek ki az óriások

A flotta távirányítású konvojként működik a II. világháborús Pferdsfeld repülőtéren – az utasfülkék Remote Truck Interface technológiával vannak felszerelve, vagyis a távolról irányíthatóak a monstrumok.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Helyszín madártávlatból
A II. világháborúban használt repülőtéren gyakorlatoznak a robotizált Mercedes munkagépek

Ha valódi sofőr ül a kormány mögött, így végzi a feladatát az Arocs hókotró:

Az automatizált teherautók „sofőrje” elindíthatja és leállíthatja a motort, sebességet válthat, ahogy a féket is kezeli. A Daimler szerint van egy konvojvezető, ez bármelyik jármű lehet, s ahhoz igazodik a többi. A „csapat” akár tizennégy óriásból is állhat.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Távirányítás
A társaival együtt, sofőr nélkül megy munkába

„Az előnyök nyilvánvalóak – olvasható a vállalat közleményében. – A hóeltakarító gépek rendkívül pontosan dolgoznak, s bármikor bevethetőek. A legszélsőségesebb időjárási körülmények között, a nap bármely szakaszában készen állnak a feladatra.”

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Spórolás
Tényleg feleslegessé válik az emberi munkaerő?

A Mercedes szerint, ez a technológia új lehetőségeket nyit meg az ügyfelek számára, beleértve a sofőr nélküli járművezetést a bányákban, a konténer terminálokon és más, a nyilvánosság elől elzárt területeken.

 

Forrás: youtube