Legfrissebb hírek ÚJ

Új Mitsubishi L200 – a Nissan Navara DNS-ével

Új Mitsubishi L200 – a Nissan Navara DNS-ével

Az 1978 óta gyártott, az ötödik generációját koptató, legutóbb 2015-ben megújult Mitsubishi pickupból hamarosan friss széria kerül bemutatásra. Az összkerekes L200 (Triton) a japán testvérmárka, a Nissan DNS-ét örökli – a 2024-es modellévre teljesen újratervezik a kisteherautót.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Teszt
Már (köz)úton van a hatodik generációs Mitsubishi L200 prototípusa
Forrás: Autoevolution.com

Két esztendővel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány javában zajlott, a japán autógyártó bemutatta a 2020-2022-es pénzügyi évre vonatkozó üzleti tervét, amely 2023 márciusáig volt érvényes. Az Európában L200 néven árusított új kisteherautóval kapcsolatban Owen Thomson, a Mitsubishi Australia termékstratégiai vezetője világossá tette, hogy a villamosítás mérlegelés alatt áll. Azt viszont nem lehetett tudni, hogy hibridre vagy plug-in hibridre utalt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Testvériség
A korábban az Év pickupjának választott Nissan Navarára épül
Forrás: Autoevolution.com

A Nissan – Európán kívül – tarol a korábban az Év pickupjának választott Navara NP300-zal (Frontierrel), nem meglepő, hogy a vállalatot bekebelező, immáron testvérmárka siet a segítségére. A már álcaruhában az utcára merészkedett platós több alkatrészt is kap a Nissantól és a formavilág is hasonló lesz.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
2023-as premier
A jövő esztendőben mutathatják be a japánok az egyelőre álcaruhás platóst
Forrás: Autoevolution.com

A következő generációs kisteherautó is választható lesz turbós dízel és benzines motorral, kézi vagy nyomatékváltós automata váltóval.