Legfrissebb hírek ÚJ

X-raid All6: hatkerekű Mini a Dakarra

X-raid All6: hatkerekű Mini a Dakarra

Az X-raid komolyan gondolja, hogy 2012 (Stéphane Peterhansel), 2013 (Peterhansel), 2014 (Joan Roma), 2015 (Nassszer al-Attijah), 2020 (Carlos Sainz) és 2021 (Peterhansel) után újra Mini nyerje a világ leghíresebb tereprali-versenyét, a Dakart. A csapat már azon dolgozik, hogy bevesse a 6x6-os gépét – vagy mégsem...?

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Furcsaság
Már korábban is épült hatkerekű Mini, igaz, nem készült belőle sorozatgyártás

Az elmúlt két esztendőben Nasszer al-Attijah volt a leggyorsabb, immáron Toyota Hilux pickupban ülve. A legjobb minis az agentin Sebastián Halpern volt, a kilencedik helyen végzett egy John Cooper Woks Plusszal.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
All6
Az X-raidnél komolyan gondolták, hogy újítanak: a 6x6-os Mini bizarr ötlet, de a szurkolók biztosan csípnék...

Fejlődni muszáj, az idei Dakar-ralin is volt már új fejlesztésű Mini, de friss projekt is alakulóban van: az All6 pickup három tengellyel és hat kerékkel támad.
„Szerettünk volna valami újat kipróbálni – nyilatkozta Sven Quandt, az istálló tulajdonosa. – Arra törekedtünk, hogy összkerekes gépet hozzunk létre és hála az égnek, a mérnökeink megtalálták a megoldást. Manapság az eredmények mellett az a legfontosabb, hogy a közösségi média által minél több emberhez eljussunk, minél több embert megszólítsunk. Úgy gondolom, ezzel a modellel célt érhetünk.”

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Jó autó
Stéphane Peterhansel háomszor nyet Minivel

Az autót állítólag április elsején már ki is próbálta a sivatagban az X-raid. A dátum említése nem véletlen – nyilvánvalóan bolondozás az egész...

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Veszedelem
Brutálisan néz ki a gép, de minden bizonnyal ez csak áprilisi tréfa. Vagy mégsem?