Legfrissebb hírek ÚJ

Nem kérnek kegyelmet a sarazó quadosok

Nem kérnek kegyelmet a sarazó quadosok

A "hanyatló nyugaton" egyre inkább fellendülőben van az extrém off roadozás. A quadosok, ATV-sek, UTV-sek még azt megválogathatják, hová menjenek sarazni, ha éppen mocsokban akarnak hemperegni.

Nem vicc, a tengerentúlom már olyan komoly infrastruktúrája van a szabadidő-off roadozásnak, hogy speciális élményparkokat létesítenek. Márpedig a legelvetemültebb válfaj egyértelműen a sarazás, s ennek rengetegen hódolnak, így nem meglepő, ki kell elégíteni az igényeket.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: atvrider.com

Az ATV Rider című szakportál pedig csokorba szedte a legjobb mocsoktanyákat, ahol négy keréken egy jó kis dagonyázással lehet tölteni a napot. Hét ilyen is van Amerikában, be kell látnunk, irigylésre méltó az ottani kollégák helyzete.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: atvrider.com

Ezek között akad olyan, amelyikben erdei utat kerítettek el, s jól fel van áztatva vagy az időjárásnak köszönhetően vagy egy kis locsolással, ilyen a High Lifter Off-Road Park Shreveportban. Ez azonban még semmi, mert természetesen az igazi csúcsot az épített speciális pályák jelentik.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: atvrider.com

Ebben pedig a legjobb a minnesotai Red Creek Off-Road telepe, ahol igazi vörösagyagos trutymóban lehet nyakig merülni. Ehhez kísértetiesen hasonlít az atlantai Durhamtown Off Road-Resort, ahol szintén jó mély pályákon csapatnak a helyiek. És nem maradhat ki a felsorolásból Muddy Joe Off-Road Parkja sem, ahol akadálypályát is építettek. Jacksonville-ben pedig még egy hatalmas mesterséges teknőt is kiépítettek, ahol hosszúsági vizes futamokat rendeznek. Mesze vagyunk még Amerikától, minden értelemben...