Legfrissebb hírek ÚJ

850 lóerős G-osztály a Mansorytól – Galéria!

850 lóerős G-osztály a Mansorytól – Galéria!

A Mercedes G-osztály legerősebb tagja jelenleg az 585 lóerős G 63 AMG. Ez a teljesítmény azért már több mint acélos, ám a Mansorynál nem estek hasra a számtól. Luxus tuningcég megbabrálta az összkerekes terepjárót, a végeredmény pedig a Gronos névre hallgató 850 pacis szörnyeteg.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Bőrbe kötve
Egészen elképesztő luxus és kényelem fogadja a beleülőt

Mindössze 10 darab készül a szelídnek cseppet sem nevezhető óriásból, amelynek a topnyomatéka is alaposan túltesz a szalonban kapható AMG modell mutatóján: a 850 Newtonméterből ugyanis 1000 Nm lett. Márpedig, ez durvább adat, mint amit a Dodge Challenger SRT Demon produkál a 91-es oktánszámú üzemanyaggal.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Dizájnbomba
Komoly szélesítésen esett át a terepjáró

A 2013-as Genfi Autószalon mutatták be az „eredeti” Gronost, vagyis a mostani gép a vadállat reinkarnációja. A speciális zöld színű (British Racing Green) autó gyakorlatilag szénszálas borítást kapott, amely könnyű, ugyanakkor rendkívül strapabíró.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Feltűnő jelenség
Szénszálas borítást kapott az egykori G 63 AMG

A kiegészítő LED-es lámpákkal, komoly sárvédő szélesítéssel, hátsó tetőszárnnyal büszkélkedő egykori G 63 AMG 3,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre, a csúcstempója pedig 250 km/ó. A kombinált üzemanyag fogyasztása 13,6 liter/100 kilométer – azért ez utóbbi adatot félve írtuk le, mert a gyári monstrum is többet „szürcsöl”…

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Erőmű
A 4 literes, V8-as, duplaturbós motor maradt, viszont a csúcsteljesítmény 850 lóerőre, a topnyomaték pedig 1000 Newtonméterre ugrott

A beltere „természetesen” full extra +-os, vagyis még a csomagtartó padlóját és annak ajtaját is kiváló minőségű Fawn Brown bőrrel borították. Kiemelendő a szénszálas-bőr kormány, a dizájnos pedálsor és a gyémántvarrásos szőnyeg.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Full Extra +
Még a csomagtérajtó és a padló is bőrös