Legfrissebb hírek ÚJ

A '69-es Porsche 911-ből terepszörnyet építettek – Videó!

A '69-es Porsche 911-ből terepszörnyet építettek – Videó!

Az aszfaltpusztító Porsche 911 a terepre megy. Az Egyesült Államokban átépítették a németek izomgépét és Baja szörnyeteggé változtatták. A 200 lóerős összkerekes vasat korábban a Las Vegas-i SEMA tuningshow-n is kiállították és nagy közönségsikert aratott.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Rá sem lehet ismerni
A klasszikus 911-es alaposan átalakult

Az alapgép 1969-ben gurult ki a gyárból, az amerikai Michael Lightbourn 2017-ben építette át. Alaposan becsövezték, módosították a felfüggesztését és 30 hüvelykes kerekekkel látták el.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Baja-változat
Már nem az aszfaltutak réme: terepen járásra is alkalmas

A kocsi hátuljában 2,3 literes boxermotor dolgozik, a négyhengeres, léghűtéses technika körülbelül 200 pacis. Nagy előnye, hogy strapabíró és könnyen karbantartható. Négy kipufogócsővel látták el, s négyfokozatú manuális sebességváltó végzi benne precízen a dolgát.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Amerikai alkotás
Csövezés, sportülés és négyfokozatú manuális váltó

A tetőcsomagtartón jut hely a nagy méretű abroncsnak, de LED-es kiegészítő fényforrás is került rá. A belterében sportülésekben lehet helyet foglalni, a testet és az alvázát pedig az amerikai légierő B2-es lopakodó bombázójának a színére festették.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Megbízható technika
200 lóerős motort helyeztek el a hátuljában

Csak érdekességképpen: a Porsche korábban már nyert Dakar-ralit: 1984-ben a francia René Metge egy átépített 953-assal, míg 1986-ban egy 959-essel diadalmaskodott.

Az eBayen 38975 dollárért, azaz körülbelül 15,1 millió forintért árulják az 1969-es speciális Porschét, az egyetlen baj vele, hogy még az Egyesült Államok útjain sem lehet használni, mert nem felel meg az előírásoknak.

 

 

Forrás: youtube