Legfrissebb hírek ÚJ

Bohócot csináltak az ikonikus Toyota Land Cruiserből

Bohócot csináltak az ikonikus Toyota Land Cruiserből

A világ egyik leghíresebb összkerekes terepjáróját alaposan megalázták. Az 1960 és 1984 között gyártott 40-es szériából „Hot Rod” épült, mintha a „Hot Wheels” sorozat egyik darabja elevenedett volna meg. A „Voodooo Cruiser” biztosan felhívja magára a figyelmet, de az ikont jobban szeretjük eredeti állapotában...

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
FJ40
Legendás Toyota Land Cruiser, amelyet 1960 és 1984 között gyártottak

A gyári FJ40-es hajaz a klasszikus katonai Jeepre. Láttunk már korábban is átalakított változatokat, de ez a mostani az egyik legelvetemültebb. Az eredeti széria darabjai eléggé drágák, rendszeresen elkérnek értük 100 ezer dollárt, vagyis körülbelül 36 millió forintot. Éppen ezért is meglepő, hogy valakinek az átépítés jutott az eszébe.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Ez komoly?!
Egy szörnyeteg lett belőle

Volt vele munka bőven, a „darabolós brigád” nem lazsálhatott... Az alvázat alaposan megfaragták, a Toyota brutális ültetést is kapott. Vágtak az ablakokból is, alig lehet ráismerni a gépre.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Ízlések és pofonok
Alig ismerni rá a hardcore terepjáróra. Persze, van akinek tetszik, hiszen díjat is kapott

A felfüggesztés nyilvánvalóan vadonatúj, kifejezetten ehhez az autóhoz készült. A sárvédők üvegszálas anyagból vannak, de a szélvédő sem az eredeti már. A Las Vegas-i SEMA tuningshow-n különdíjat is kapott modell motorházteteje pedig a BMW M70 5 literes, V12-es aggregátját rejti. A technika 350 lóerős, a topnyomatéka pedig 450 newtonméter.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Erőmű
5 literes, V12-es BMW motort is kapott