Legfrissebb hírek ÚJ

Brutális mutáns Fordok

Brutális mutáns Fordok

A Fordot imádják a tunerek, az amerikai összkerekes modellekből eszement járműveket alkotnak. Brutális külső, kimagasló terepképesség és strapabíróság jellemzi mindegyiket. Elképesztő alkotásokat mutatunk, amelyek a szabadidő aktív eltöltését könnyítik meg, de némelyikük már-már a világvégét idézik.

Ford F-250 Project SD126 by BDS

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A terep ördöge
Brutális hasmagasság és hatalmas kerekek teszik zordabbá az egyébként lerövidített F-250 pickupot

Ezt a furcsa kettősségű járgányt a BDS alkotta. A szakemberek lerövidítették a gyári fülke mögötti platót, így jobban fekszik az úton, klasszabb a manőverezési lehetőség és a terepakadályokat is megfelelőbben veszi a sárga színű modell. Ugyanakkor egy valódi óriásról beszélünk, hiszen alaposan növelték a hasmagasságát, hogy elférjenek alatta a brutális, 42 colos off road abroncsok.
Az üvegszálas sárvédőkkel és Fox gátlókkal ellátott összkerékhajtású monstrum az F-450 tengelyeit kapta meg, frissítették a kipufogórendszerét, újrahangolták a motorelektronikát, csörlőt szereltek rá, no meg LED-es fénysávot.

Ford EcoSport by Vaccar

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Átlagon felüli
Nem vitás, jóval ütősebben néz ki, mint egy gyári EcoSport

A 2018-as modellhez a Vaccar nyúlt hozzá, s egyértelműen morcosabb lett a szabadidő-autó. A piros-fekete színű 4x4-es járgány motorterében a gyári 2 literes, négyhengeres aggregát dolgozik, de módosították a hűtési rendszerét, érzékenyebb lett a gázpedál-reakciója, s a kipufogórendszer sem maradt érintetlen.
A kirándulásoknál elengedhetetlen tetősín került rá, LED-es lámpatestek dobják fel, a feledhetetlen utazáshoz pedig vadonatúj hangrendszer és mélynyomó járul hozzá. Nem állítjuk, hogy a nagyobb kerekek és a zordabb külső miatt a terep ördögéről van szó, de egyértelműen ütősebben néz ki, mintha a készletről vásárolnánk egy EcoSportot.


Ford Expedition by LGE-CTS Motorsports

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kalandra fel!
Az Expedition alapból is közkedvelt az amerikai családok körében, a kirándulós verzió is biztosan népszerű lesz

Ahogy a tuningcég fogalmaz, off road orientált jármű épült. Speciális felfüggesztést kapott az öszkerekes Expedition, és 35 colos sár-terep gumiabroncsokat. Nagyobb fékeket pakoltak bele és a kipufogórendszer sem gyári. Az LGE-CTS Motorsports egyedi lökhárítói díszítik, amelyek hozzájárulnak a terepképesség javításához, vagyis nem akad fel a gép a környezeti akadályokon.
A komolyabb expedíciókra gondolva, strapabíró tetőcsomagtartót dobtak a „plafonra”, akár tetőtéri sátor is rápakolható, de még hűtőszekrény és zárható értékmegőrző, vagyis széf is tartozik a felszereléséhez.
Lehetőség nyílik, hogy aludhatunk az autóban, azaz nem gond, ha erőjárás közben ér minket az éjszaka, van hol álomra hajtani a fejünket.

Ford F-150 RTR Muscle Truck by RTR Vehicle

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Mindenre felkészülten
Árkon-bokron átvág az F-150-es

Az alapot egy V8-as összkerékhajtású F-150 adja, amely alkalmas arra, hogy nagy sebességgel vágtasson át a prérin, abszolút a műút mellett. Az RTR speckó kipufogórendszerét kapta meg, de a felfüggesztésen is variáltak a szakik, hosszabbak lettek a rugóutak.
A vizuális beavatkozáshoz tartozik az egyedi csomagtartó, a sárvédő, a haspáncélzat és a hűtőrács kialakítás. Szélesedtek a kerékjárati ívek, brutálisabbak az abroncsok, ahogy a kipufogócserének köszönhetően a hanghatás is szőrszálfelállítós.
Amerika kedvenc platósa még vagányabb lett, ez nem is kérdés.