Legfrissebb hírek ÚJ

Elképesztő! 53 éves Broncóból építettek hardcore terepjárót – Videó!

Elképesztő! 53 éves Broncóból építettek hardcore terepjárót  – Videó!

Ez az igazi újjászületés! Az amerikai RMD Garage „talált” egy 1969-es összkerekes Ford Broncót és ha már rálelt, nem hagyta az enyészetnek a klasszikus darabot. A szakemberek nem csak újjávarázsolták, de kőkemény kinézetű és tulajdonságú hardcore terepjáróvá alakították, megépítve az „Urban Madness”, azaz a „Városi Őrület” modellt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Álomszerű
Mindegy, hogy elölről vagy hátulról nézzük, a tökéletesség szembetűnő. Precíz és gyönyörű munka, ahogy újjászületett a több mint 50 esztendős Ford Bronco

Az RMD Garage ráment a minőségi kivitelezésre és úgy tűnik, a cégvezetők számításai beváltak. Egyre elismertebb a manufaktúra, az embereknek tetszik, hogy a szokványostól eltérő, ugyanakkor szakszerű kivitelezés mellett sikerül valami egyedülállót alkotni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Minden eshetőségre felkészülve
Exkluzív darab az „Urban Madness”, amelynek a felszereltségét egy fejsze is gyarapítja

Az 1966-tól egészen 1996-ig gyártott, öt generációt megélt Ford Bronco remek választásnak tűnik, hiszen már megjelent a hatodik sorozat a típusból, azaz ismét „életre kelt”, viszont van még kereslet a régire is. A kaliforniaiak most a gyökerekhez nyúltak vissza és az első széria egy darabját vadították meg.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Teljes átalakítás
Az első generációs, 1969-es Bronco minden egyes eleméhez, alkatrészéhez hozzányúltak, s többek között LED-es lámpatestekkel látták el

Az amerikai hadsereg által inspirált, katonai zöld festéssel és sárgásbarna színű bőrbelsővel ellátott „Urban Madness” feltűnő jószág – nyilvánvalóan ez is volt a gyártó érdeke. Az 5 literes, V8-as Ford motorral ellátott remekmű egyedi csövezést és „ketrecet” kapott. Hatalmasak a kerékívei és természetesen terepgumikkal szerelték fel.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Extrém
Katonai zöld színezés, sárgásbarna bőrös belső, pótkerék, csövezés és bukóketrec

A megerősített karosszériájú autónak az elejét Warn csörlő díszíti, a strapabíró lökhárító, a küszöb és a tetőcsomagtartó pedig a tengerentúlon szintén közkedvelt „Go Rhino” munkáját dicséri. A felszereltségébe többek között egy fejsze is tartozik – ki tudja, a dzsungeljárás közben mikor kell megtisztítani az utat mondjuk az indáktól...

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Technika
A Ford 5 literes, nyolchengeres motorja dolgozik az elejében

Bár a neve városi használatra utal, a LED-es lámpákkal – plusz extra fénycsíkkal – megspékelt vas simán alkalmas arra, hogy mókázzunk egy kicsit és a terepralis felfüggesztéssel, rugózással, valamint futóművel megerősített járművel elhagyjuk a biztonságot jelentő műutakat.

Az árazásáról nincs hír, de ne csodálkozzunk azon, ha többe kerül az átépített 1969-es Ford Bronco, mint a vadonatúj, hatodik generáció.

 

 

Forrás: youtube