Legfrissebb hírek ÚJ

Ez aztán a terepjáró! Házilag barkácsolt 6x6-os Jeep CJ-5

Ez aztán a terepjáró! Házilag barkácsolt 6x6-os Jeep CJ-5

A Brabus által tuningolt Mercedes G 63 AMG 6x6 vagy a Hennessey Velociraptor 6x6 is világhírű lett, imádják a sztársportolók, a zenészek. A hatkerekű terepjárókban kényelmesen elférnek, ráadásul nem kell aggódniuk, hogy bármi feltartóztatná őket. Azonban kíváncsiak vagyunk, mit szólnának ahhoz az 1974-es összkerekes Jeep CJ-5 alapú terepjáróhoz, amely elképesztő módon plusz egy tengelyt és két kereket kapott.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Három tengely, hat kerék
Az lehet, hogy nem túl szép, de hogy különleges és a világon egyedülálló, az tuti

Az Egyesült Államokban, a pennsylvaniai Coudersportban található az az erősen átalakított Jeep, amely cseppet sem egy csúcskategóriás, százmilliókat érő manufaktúra alkotása. Független barkácsguru munkája, aki csak a kezét és az agyát használva építette meg a különlegességet, amely minden bizonnyal egyedülálló a világon.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Bulijárat
Akár kabrióként is használható

A mester ráadásul esküszik, ez nem valami elrontott ócskavas. Minden karosszériamódosítás acélból készült, az utángyártott elemeknél nem használtak üvegszálas anyagokat. A módosított tető vinil burkolatot kapott, de jár hozzá levehető targatető is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Terepen járó
Az aszfaltutat is el lehet vele hagyni

A tulajdonos azt mondja, Észak-Pennsylvaniában több elismert szerelő is dicsérte őt az elvégzett munka minőségéért. Ennek ellenére azért azt javasolnánk annak, aki mondjuk megvenné, hogy mielőtt pénzt adna érte, nézesse át egy profi szervizben…

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Eladó
A tulajdonosa a saját kezével építette, s most 6,4 millió forintnyi összegért megválna tőle

Az autó elejében egyébként egy 5,7 literes, V8-as aggregát lapul – nem teljesen tökéletes a technika, de mivel a tulaj szerint nem túl bonyolult a szerkezet, könnyen száz százalékos állapotba hozható.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Apró hiba
Az 5,7 literes, V8-as motorja nem tökéletes, de könnyen megszerelhető

A Jeep terepjáró ára 20 ezer dollár, úgy 6,4 millió forint, vagyis a 6x6-os vas jóval olcsóbb, mint mondjuk egy 1 millió dolláros, vagyis 319 millió Ft-os Brabus szörnyeteg...