Legfrissebb hírek ÚJ

(H)őskori Cybertruck, vagyis egy mutáns Ford F-250 – Galéria!

(H)őskori Cybertruck, vagyis egy mutáns Ford F-250 – Galéria!

Szögletes, tekintélyt parancsoló, félelmetes dizájn a legnehezebb, legkeményebb napokra. Még 2008-ban hagyta el a Ford gyárát az az összkerekes F-250, amelyet alaposan átépítettek, s úgy néz ki, mint egy (h)őskori Tesla Cybertruck.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Nem szokványos
Brutális kinézet, figyelemfelkető dizájn, érdekesen nyíló hátsó ajtó

Amikor ez a Ford F-250 megszületett és legurult a gyártósorról, a világ el sem tudta képzelni, hogy valamikor majd Cybertruck készül, vagy legalábbis a Tesla ezt ígéri. Valójában 2008 volt az az év, amikor a Tesla bemutatta első autóját, a Lotus alapú Roadstert, és az Elon Musk-korszak elkezdődött – talán a sors keze.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Egyedi
Full extrás, bőrbe kötött, különleges utastérrel rendelkezik

Szögezzük le: ez az F-250 természetesen manapság sem Cybertruck, hiszen nem elektromos, és nincs köze a Teslához. Ennek ellenére a szögletes elemek, a testet körbeölelő, alapjában elég jellegtelen fémlapok miatt mégis úgy néz ki, mint egy mutáns Cybertruck.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
5 tonnás monstrum
Körülbelül 1500 kilogrammal többet nyom a gyári kiadásnál

A vadállatot a Mecum aukciós ház gurította kalapács alá, s végül 67100 dollárért, azaz körülbelül 25,4 millió forintért kelt el. Ez az összeg alig kevesebb, mint a kétszerese egy vadonatúj Ford XL-nek, amelyet 38450 dollárért (14,5 millió Ft-ért) lehet hazavinni.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Micsoda megjelenés!
Amikor megjelenik a visszapillantó tükörben, az ember azon nyomban lehúzódik előle

A szörnyetegben 6,4 literes Power Stroke dízelmotor dolgozik, a tömege a vasnak bő 1500 kilogrammal több, mint a gyári kiadásnak. Majdnem 5000 kilót nyom, a váznak, a vastag csőszerkezetnek, a karosszéria acéllemezeinek, a 20 colos hüvelykes krómozott kerekeknek és a 35 hüvelykes Cooper gumiabroncsoknak köszönhetően.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Brutális
Semmihez sem fogható dizájn, hátulról is

A Ford full extrás, bőrös beltérrel rendelkezik, s például Pioneer érintőképernyő, USB-csatlakozás, Kicker Solo Baric mélynyomó és a Rockford Fosgate 1600 wattos sztereó erősítő is jár hozzá.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Jól tartja magát...
A Ford F-250 még 2008-ban hagyta el a gyárat