Legfrissebb hírek ÚJ

Lélegzetelállító Jeep Wrangler a Mopartól

Lélegzetelállító Jeep Wrangler a Mopartól

Egyszerűen tökéletes! Utcai használatra készült a tavalyi genfi szalonon már bemutatott speciális Jeep Wrangler. Az összkerekes terepjárót a Mopar vette kezelésbe, a „Rubicon 1941” fantázianevű modellt off roadosította a cég és egyfajta emléket állít vele a második világháborúban bevetett katonai Willyseknek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Álomverda
A Mopar kiegészítőkkel nagyon ütős lett a Jeep Wrangler

Számos speciális kiegészítővel látták el a Wranglert, hogy javítsák az egyébként is irigylésre méltó terepképességeit, de a dizájnja, a megjelenése is ütősebb lett. A Jeep például 50,8 milliméteres hasmagasság-emelést, valamint a patak- és folyóátkeléseknél nagy jelentőséggel bíró snorkelt is kapott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Kalandor
Terepjárásra tökéletesen alkalmas

A sárga festése alapból feltűnő, de megvadították némi feketével. Sötét színű lett a hűtőrács, a kilincs, az üzemanyagtöltő fedele, az oldalsó tükörház, a sárvédő és a leszerelhető tető. Több, az 1941-es Willys-születést idéző matrica is került rá, a legnagyobb a motorháztetőre.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Emlék
Az 1941-es jelölés a második világháborús Willys Jeepre utal

Spéci küszöböt és négy évszakos, könnyen tisztítható beltéri szőnyeget is kapott a Wrangler, ahogy az abroncsok is abszolút alkalmasak arra, hogy a jármű tulajdonosa hódolhasson kalandszenvedélyének. Körülbelül kétszáz darab exkluzív Jeep tartozékból választhatnak majd a vásárlók, így a szélesített sárvédőtől kezdve a kiegészítő lámpákig bezárólag, minden a rendelkezésre áll.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Testreszabás
Kétszázféle kiegészítő közül választhat a tulajdonos: a szélesített sárvédő és az off road küszöb is a kínálat között van

Az autó elejében 2,2 literes, 200 lóerős, 450 Newtonméter csúcsnyomatékú turbódízel aggregát végzi a dolgát. Ám ez a különleges Mopar-kiadás hamarosan más modellekben is testet ölt, így például a Sport és a Sahara változatokban. A mostani Rubicon hatfokozatú manuális- vagy nyolcgangos automataváltóval rendelhető.

 

 

Forrás: youtube