Legfrissebb hírek ÚJ

Louis Vuitton is részt vett a spéci Mercedes G-osztály tervezésében – Galéria!

Louis Vuitton is részt vett a spéci Mercedes G-osztály tervezésében – Galéria!

Speciális Mercedes-Benz G-osztály, amely abszolút művészi átalakítás során született meg. A Daimlernél megirigyelték a 70-es évek közepe óta elterjedt BMW Art Cars alkotásait, s többek között Louis Vuitton szerepvállalásával fémjelezve megalapították a Project Geländewagent, amely egyedi, kizárólag luxusmodellek tervezésére szakosodik.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Érdekes...
Alig lehetett ráismerni az AMG G-osztályra. Tényleg akadt olyan G-mániás, akinek jobban tetszett, mint az eredeti?!

Az első személyre szabott G-osztály méretarányos változata azonnal kalapács alá is került a Sotheby's-nél, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordították. A Mercedes-AMG G-osztály adta az alapot, olyan szabványos elemek, mint például az irányjelző, az oldalsó tükör vagy a klasszikus lökhárító eltűnt, a karosszéria szélesedett és csökkent a hasmagasság.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Óriás lábakon
Hatalmas kerekeket kapott, hogy még feltűnőbb legyen

Még a cég is elismerte, hogy túlzásba esett a stílussal, és azt állították a szakemberek, hogy a túlméretezett gumiabroncsok, valamint a pótkerék a kívánt hatás része, amelyre szükség volt ahhoz, hogy a G-személyiség ebben a nagyon művészi formában is érintetlen maradjon. Ebben egyetérthetünk: túlzásokból nem volt hiány...

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Versenygép
F1-es autókat idéző kormány, ülés és alaposan átalakított műszerfal

Az utastér szintén alaposan módosult. A kormány és a sportülés is a Forma–1-et idézte, a műszerfal a versenygépekére hajazott, de volt bukókeret és ötpontos biztonsági öv. A külső hófehér, a belső viszont kifejezetten színes.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
Csak ami szükséges
Teljesen lecsupaszítva