Legfrissebb hírek ÚJ

2012 után visszatér a Ford a WRC-be

2012 után visszatér a Ford a WRC-be

A Nemzetközi Automobil-szövetség megerősítette, 2012 után újra csatlakozik a gyártókhoz a Ford a rali-világbajnoki sorozatban. A márka az M-Sporttal dolgozik majd együtt, s igyekszik megvédeni az idén megkaparintott egyéni (a francia Sébastien Ogier révén) és a konstruktőri trófeát.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Időutazás
2012-ben fordult elő legutóbb, hogy a Ford gyári csapatként vett részt a rali-világbajnokság küzdelmében

A szerződés aláírása azt jelenti, hogy a brit M-Sport fokozott támogatást kap a Fordtól, így még ütősebb lehet majd az összkerekes Fiesta World Rally Car. Egyébként, ez volt az egyetlen kérése a 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a Volkswagennel ugyancsak vb-címet szerző Ogiernek, mielőtt meghosszabbította volna kontraktusát.

Az M-Sport Ford World Rally Team ellenfele továbbra is a Hyundai Motorsport, a Toyota Gazoo Racing WRT és a Citroën Total Abu Dhabi WRT lesz.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Pazar teljesítmény
Az M-Sport privát csapatként megnyerte a 2017-es vébésorozatot, a francia Sébastien Ogier pedig egy Ford Fiesta WRC-ben ülve védte meg egyéni vb-trófeáját

„Kemény év volt, egészen elképesztő, amit véghezvittünk. Köszönettel tartozom az M-Sportnak, fantasztikus, hogy egy privát csapat nyerte a világbajnokságot” – hálálkodott Ogier, miután sorozatban ötödszörre diadalmaskodott a WRC-ben.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nyerő páros
Ogier (jobbra) és honfitársa, a navigátora, Julien Ingrassia

A csapat egyébként három Fiestát vetett be a 2017-es esztendő során, és az istálló 93 ponttal gyűjtött többet, mint a második helyen végzett Hyundai.

 

Forrás: youtube