Legfrissebb hírek ÚJ

Deszkások álma: Michelin-talpú cipő

Deszkások álma: Michelin-talpú cipő

Akár városi terepjárókra, raligépekre való gumikból készülhet cipőtalp. Az abroncsgyártók már régóta együttműködnek a dizájnerekkel, a nagy ruhamárkákkal, gondoljunk csak az adidas és a Continental kettősére, de a Michelin is talpalávalót ad az Etnies Marana lábbelinek.

A francia gumis vállalat nevéhez olyan kiváló minőségű termékek fűződnek, mint a teljesítményorientált Pilot Sport 4 vagy éppen a Primacy SUV. A cég speciális részlege már 2014 óta dolgozik a cipők talpának minőségjavításán, s immáron a népszerű szabadidősport, a gördeszkázás szerelmesei még jobb csukához juthatnak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Michelin

A tesztek azt bizonyítják, egyértelműen strapabíróbb lesz a termék, a talp még a felső rész élettartalmát is felülmúlja – holott jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Michelin

Az Etnies márkát még 1986-ban jegyezték be Franciaországban. Nem csak cipőmodelleket, hanem saját ruhákat és kiegészítőket is gyárt. Lábbeliválasztéka nem kizárólag gördeszkásoknak szól, hanem mindenkinek, aki szabadidőcipőt keres – 2013-tól már az általa szponzorált deszkások aláírásával díszített különleges termékeket is piacra dob.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Michelin

Vagyis, nem véletlenül esett rá a Michelin választása. Érdekesség, hogy a PC00 raliabroncs szolgáltatta az alapot: a Marana cipőnél olyan gumit használtak, amely nem csak tartós és rugalmas, de csillapító hatása is van.