Legfrissebb hírek ÚJ

Outrider Coyote 4WD: terepes kalandokra viszi a mozgássérülteket is – Videó!

Outrider Coyote 4WD: terepes kalandokra viszi a mozgássérülteket is – Videó!

A mozgássérült emberek se maradjanak le a szabadtéri szórakozásokról és tevékenységekről! Az Outrider Coyote összkerekes gép egy észak-karolinai székhelyű manufaktúra legújabb terméke, amelyet úgy terveztek, hogy a legemlékezetesebb terepjáró kalandokat biztosítsa akár a testi fogyatékkal élő embereknek is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Aszfaltút mellé
A hasmagassága 17,7 centiméter, az ülésmagassága 41,9 cm

A világ legkönnyebb 4WD-s gépének kikiáltott szerkezet a cég szerint „a lehető legmagasabb fokú terepjáró képességgel rendelkezik”. Ráadásul, közben elég kompakt ahhoz, hogy a legtöbb közepes méretű SUV-ban elférjen. Számos szabadtéri tevékenységhez használhatja a tulajdonosa, a horgászattól, a vadászattól és a kihívásokkal teli terepen járástól kezdve egészen a természet szórakoztató és kényelmes felfedezéséig.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Jól megy
A választott konfigurációtól függően a jármű 32 és 45 kilométer/óra közötti sebességet érhet el

A Coyote teljesen elektromos, és az észak-karolinai Fletcherben készül. Szabadalmazott alumínium monocoque alvázra épül. A hasmagassága 17,7 centiméter, az ülésmagassága 41,9 cm. Független, légrugós felfüggesztéssel rendelkezik, és 3000 W-os középhajtási rendszerrel vagy 5000 W-os kerékagy-motoros 4WD rendszerrel is kapható, attól függően, hogy mire tervezi használni a gazdája. Az előbbi jobban megfelel a keményebb, extrémebb felhasználáshoz, míg az utóbbi a csendesebb tevékenységekhez, például a vadászathoz. A választott konfigurációtól függően a jármű 32 és 45 kilométer/óra közötti sebességet érhet el.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Irány a természet!
A terepen járásra abszolút alkalmas. Alapból 32 és 56 kilométer közötti hatótávolságra képes egyetlen töltéssel az elektromos gép, de 128 és 225 km közöttire is feltornázható

Normál konfigurációjában ezt a nagy teljesítményű gépet egy 1512 Wh-s lítium-ion akkumulátor hajtja, amely 32 és 56 kilométer közötti hatótávolságot tesz lehetővé egyetlen töltéssel. Lehetőség van további három akkumulátorcsomag beszerzésére is, amelyek összteljesítménye meghaladja a 6000 Wh-t, ami 128 és 225 km közötti hatótávolságot garantál töltésenként. Az Outrider beépített 1000 W-os töltője 1,6 km hatótávolságot tesz lehetővé két perc töltéssel.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Alapár
Az Outrider Coyote 4WD 4,6 millió forintnyi összegtől megvásárolható

A hálózaton kívüli használatra is tervezett Coyote felszerelhető napelemmel, de vásárolható hozzá például csomagtartó, LED-es lámpa és több minőségi kiegészítő. Az Outrider Coyote ára 13985 dollártól (4,6 millió forinttól) indul, de több mint 20000 dollárba (6,6 millió Ft-ba) kerülhet, ha extra akkumulátort vagy 4WD változatot választ az ember.

 

Forrás: youtube