Legfrissebb hírek ÚJ

Világcsúcs ez a 3000 lovas mutáns Nissan GT-R – Videó!

Világcsúcs ez a 3000 lovas mutáns Nissan GT-R – Videó!

A Nissannál nincs határa a brutalitásnak! A márka aszfaltszaggató sportverdája, az összkerekes GT-R már számtalan formában felhívta magára a figyelmet. Egészen elképesztő erődemonstrációra képes az autó, de a 3000 lóerős ETS már világrekordot is döntött. Mégpedig a negyedmérföldes, azaz 402 méteres távon.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Versenykocsi
A kényelmi szempontok nem fontosak

A japán márka még 2007-ben mutatta be a GT-R-t. A 2011 óta 4,671 méteres hosszal, 1,902 m-es szélességgel, 1,372 m-es magassággal és 2,78 m-es tengelytávval gyártott kocsi súlya 1740 kilogramm. Ezek még nem is annyira érdekes adatok, de a motortérben már bizony valódi finomság van. 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Remekmű
A Nissan több mint tíz esztendeje gyártja utcai fegyverét, a GT-R-t

A 3,8 literes, V6-os twinturbós aggregátja a kezdetekkor 480 lóerős volt, ám az idő előrehaladtával alaposan megizmosodott a technika: előbb 530-500 pacira nemesedett, az idei kiadásban viszont már 570 ló tombol benne. Sőt, a Nismo-verzió 600 LE-s – utóbbiért akár 150 ezer dollárt, tehát körülbelül 45,7 millió forintot is elkérnek az Egyesült Államokban. Mindegyik esetben a csúcsnyomaték 600 newtonméter fölé nő.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Nismo-tuning
A Nissan gyári részlegének ékköve a 600 lóerős tuningcsoda

Számtalan speciális változat készült már belőle, a mostani, az Extreme Turbo Systems által alkotott viszont kiemelkedik közülük. A Godzillának is becézett GT-R-mutáns ugyanis kiérdemelte az utcán is használható, legjobban gyorsuló kupé kitüntető címet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Megy, mint az állat
Az Extreme Turbo Systems verdájára tényleg illik a mondás: feltépi a betont

Mindössze 6,88 másodperc kellett neki ahhoz, hogy megtegye a negyedmérföldes távot – nem mellékesen, első próbálkozásra is csúcsot döntött a 6,91 szekundumos teljesítményével. Egészen elképesztő, de a bivaly Nissan elérte a 358 kilométer/órás sebességet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Gyors
A 6,91 másodperces eredményével már elsőre is megdöntötte a negyedmérföldes rekordot

Csak összehasonlításul: a gyári adatok szerint a világ legfürgébb utcai autójának tartott, 1500 lóerős Bugatti Chiron a 300 km/ó-s tempót 13,6 mp alatt abszolválja...

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Bugatti Chiron
Még az 1500 pacis, több mint 400 kilométer/órás sebességre képes szuperverda sem ér fel vele

Az igazsághoz hozzátartozik, az ETS-ben 4 literes, V8-s, ikerturbós, alaposan megmachinált motor garázdálkodott – ennek ellenére, szájtátva és hüledezve nézte mindenki a produkcióját.

 

Forrás: youtube