Legfrissebb hírek ÚJ

Zseniális! A Subaru Impreza WRX STi sztori – Videók!

Zseniális! A Subaru Impreza WRX STi sztori – Videók!

Íme egy kis Subaru Impreza WRX egyedfejlődés. Az összkerekes japán modell raliautói az évtizedek alatt ikonikus gépekké váltak, s a Motor1 látványos kisfilmben összegzi a kék színű, brutális bestia történetét.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Subaru Legacy Sedan
Az 1992-es szezonban már a rali-világbajnoki mezőny hivatalos tagja volt

A Subaru a kilencvenes évek elején jelent meg a gyorsasági szakaszokon, de a Legacy Sedan annak ellenére nem volt az igazi, hogy olyan nagyágyúk vezették, mint a finn Ari Vatanen és a brit Colin McRae.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Legendává vált
Az igazi nagy dobás az Impreza WRX volt

Aztán megérkezett az Impreza WRX STi és 1995-ben McRae győzelemre vezette az 555-ös Subarut. Ezt két újabb diadal követte, így a Subaru végérvényesen beírta magát a ralitörténelembe, a szurkolók egyik kedvencévé vált.

Bár az eredmények a későbbiekben azért akadoztak, de a modell utcai változata megjelent az Egyesült Államokban és a megítélése világszerte egyre jobb lett. A brit Richard Burns azért 2001-ben, míg a norvég Petter Solberg 2003-ban nyert vele vb-címet.

A márka utolsó hivatalos raliéve 2008 volt, az utcai változat népszerűsége viszont nem változott. Tovább nőtt a kocsi mérete, értelemszerűen fullosabb lett, egyvalami viszont megmaradt a mai napig: az összkerekes járgány elképesztő, 305 lóerős teljesítménnyel bír.

 

 

Forrás: Motor1