Legfrissebb hírek ÚJ

A Navarából épít SUV-t a Nissan

A Navarából épít SUV-t a Nissan

A Nissannál új összkerekes szabadidő-autó építésén dolgoznak. Pontosabban, egy korábbi modell frissítésén, hiszen Xterra néven 1999-től egészen 2015-ig már két generációt „megélt” egy SUV. Az Év pickupjának választott Navara NP300 alapját megkapó jármű azonban jóval felülmúlja elődeit.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Leálltak a gyártásával a tengerentúlon
Amerikában nem vált be az Xterra, mert túl sokat fogyasztott és a biztonsági rendszereit sem kellőképpen fejlesztették, frissítették

Úgy tűnik, a pletykákból valóság lesz, merthogy kiszivárgott az első kép a kocsiról, amely állítólag Kínában debütál majd. Tegyük hozzá, álcázva már láthattuk fotókon az új Xterrát, mégpedig tesztelés közben, de sokáig kérdéses volt, hogy mire is készül valójában a Nissan.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Tesztelés
Álcázva láthattuk eddig a Nissan új szabadidő-autóját

A modell le sem tagadhatja, hogy a platós „rokona”, bár a V-motion rácsozás még hangsúlyosabb lett az elején és a lámpatestek is felettébb formásak. A lökhárítója valamelyest konzervatívabbnak tűnik, mint a Navarának, s több helyen is feltűnik némi krómos díszítés.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Az első kép
Egyértelműen látszik az álcaruháját veszítő modellen, hogy közeli rokonságot ápol a Navarával

Elölről hátrafelé haladva megállapítható, hogy nagyobb ajtókat kapott az Xterra és az ablakok is „tágasabbak”. A megnövelt utastérnek köszönhetően a modell akár hét személy szállítására is alkalmas lehet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Biztos alap
Az Év pickupjának választott Nissan Navara NP300 pickup továbbgondolt változata lesz az Xterra

Minden bizonnyal a márka 2,3 literes turbódízel motorja kerül az elejébe, amelynek 190 lóerő a csúcsteljesítménye és 450 newtonméter a maximális nyomatéka. Hatfokozatú manuális vagy hétgangos automataváltó járhat hozzá, s természetesen kérhető lesz összkerékhajtással.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Először Ázsiában mutatják meg
A Kínában debütáló hétszemélyes modell új verziója akár népszerű is lehet

A motorválaszték valószínűleg akkor bővül – beleértve a benzines változatot –, ha a Nissan bővíti azon piacok számát, ahol szeretné bevezetni az Xterrát. Ami viszont biztos, hogy az SUV komoly konkurenciát jelenthet az ugyancsak pickupra épülő autóknak, így a Ford Everestnek (Ranger), a Mitsubishi Pajero Sportnak (L200/Triton) és a Toyota Fortunernek (Hilux).

Bár az Egyesült Államokban elmúlt a Nissan Xterra varázsa és a gyártásával is leálltak, azért a modell korábbi reklámai nem voltak rosszak.

Íme, egy 2004-es változat:

Itt pedig egy másik, a kétezres évek elejéről:

 

 

Forrás: youtube, Nissan