Legfrissebb hírek ÚJ

Jeep Commander: tiltott gyümölcs a számunkra

Jeep Commander: tiltott gyümölcs a számunkra

A „Parancsnok” készen áll a bevetésre. Kizárólag a kínai piacra kínálja hétszemélyes szabadidő-autóját a Jeep: az összkerekes Commander nem csak kívülről szemlélve, de belülről is csábító. Az Egyesült Államok és Európa bizony irigykedhet.

A Fiat Chrysler Automobiles a Guangzhou Automobile Group együttműködésének az eredménye a családi SUV. Amolyan tiltott gyümölcs Amerikának és az öreg kontinensnek. Igaz, jön majd a Wagoneer és a Grand Wagoneer, amelyek hasonlóak lesznek a Commanderhez.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Csak álmodozhatunk róla...
Jól néz ki, de csak a kínaiaknak... Merthogy az ázsiai piacra gyártják
Forrás: Jeep

A Cherokee hosszabb tengelytávú platformjára épült kocsi belteréről eddig kevés információ látott napvilágot – a képekről ne is beszéljünk. A mostani fotó is amolyan „mézesmadzag”... Ám legalább megnézhetjük, hogy milyen a kormánykerék, a műszercsoport és a sebességváltó. Jár majd a géphez légkondi, valamint érintőképernyős Uconnect infotainment is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Reális?
A koncepcióban így festett a beltér
Forrás: Jeep

Profilból talán nehéz kibökni, de a második üléssor magasabb az elsőnél, a harmadik pedig a másodiknál nőtt nagyobbra. A jó kilátás mellett ugyanakkor azt sem szabad eltitkolni, hogy a leghátsó régióban kevés a lábtér, plusz a magasított ülés miatt a „plafon” is elég közel van. Szóval, nem felnőtteknek való a komfort.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Utastér
Három üléssor, hét személynek. Leghátulra ne üljenek felnőttek
Forrás: Jeep

A Commander másik hátránya a pakolhatósága. Ugyan családi szabadidő-járgányról beszélünk, de a harmadik üléssor miatt kisebb a csomagtér – tegyük hozzá, amennyiben a padlóba süllyesztik az üléseket, máris nagyobb a kínálat. Igaz, ebben az esetben ötszemélyessé zsugorodik az autó.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Átalakítható
A pakolhatóságával is gondok lehetnek. Persze, ha két üléssel kevesebb, a csomagok is jobban elférnek
Forrás: Jeep

A Yuntu Concept inspirálta „Parancsnokban” 2 literes, 4 hengeres, turbós motor dolgozik majd. A belépő szint 234 paci, de készül belőle 265 lóerős is. Az alapára körülbelül 38 ezer dollárnak, azaz 9,7 millió forintnak felel meg.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Csábos családi SUV
Kinézetre nem rossz. Az alapára körülbelül 10 millió forintnyi összeg
Forrás: Jeep

 

 

Forrás: youtube, Jeep