Legfrissebb hírek ÚJ

Kína új márkával támad

Kína új márkával támad

Lassan már követni is nehéz az ázsiai óriás gomba módra szaporodó autós brandjeit. Hogy összejön-e Changannak a világhódítás, nehéz lenne megjósolni, de egészen jónak tűnik a vas.

Már annyira dübörög a kínai autópiac, hogy nemcsak Pekingben és Sanghajban vannak ezzel foglalkozó gyártók, hanem Csongkingban kezd kialakulni „kocsifőváros”. Ugyanis ebben a 30 millió lakosú városban már harminc gyárat alapítottak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Jelentős mozgolódás ez, hiszen az ország össz autógyártásának 12 százalékát teszi ki. Az állami tulajdonban lévő Changan fejlődik a legdinamikusabban. Már tizenhét saját modellje van, amelyek közül elektromos hajtásút is lehet találni.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

A legfőbb hangsúlyt már ott is a városi terepjárók gyártására helyezik, naná, mindenki ilyet akar venni, akinek futja rá. Éppen ezért a trendeket követve a Changan is piacra dobott két ilyen modellt. A nem túl fantáziadús nevű CS55-ös egy ötszemélyes, hagyományos SUV, a CS95-ös pedig a manapság egyre kedveltebb hétszemélyes nagy vas.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Van esély a világhódításra is, hiszen a forgalmazást már az Egyesül Államokban, Nagy-Britanniában és Olaszországban is elkezdték. Persze ez még önmagában kevés lenne az átütő sikerhez, de persze minden kezdet nehéz.

Külsőre leginkább a Range Roverekre hajaznak a Changan gépei, de már nem tűnnek olyan szemérmetlen dizájn nyúlásoknak, mint azt korábban meg lehetett szokni a kínaiaktól.