Legfrissebb hírek ÚJ

Terepvas lett a Lexus GX-ből

Terepvas lett a Lexus GX-ből

Kicsit a Land Rover Defenderre hajaz a japán luxusmárka városi terepjárójának off roadosított verziója, amellyel akár hét személyt is lehet szállítani. Ráadásul még nem is jön zavarba, ha le kell térni az aszfaltútról.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lexus

Azt már a kezdetekkor bejelentette a Lexus, hogy lesz hibridverzió a GX-ből. Ezt tulajdonképpen indokolja is a fogyasztási mutató, ugyanis a 3,4 literes V6-os duplaturbós belsőégésű motor, amely 349 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes, 100 kilométer alatt 13,8 litert szürcsöl be! Ez azért eléggé tekintélyes.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lexus

Az off roadozással biztosan nem lesz gond, hiszen az új GX futóműve elöl kettős keresztlengőkaros, hátul pedig többlengőkaros felfüggesztéssel rendelkezik. A Premium modellnél a megközelítési, kitörési és elindulási szög 26 fok, 23 fok, illetve 23 fok. Az Overtrail és Overtrail+ felszereltségi szinten pedig 26/24/22 fokos a paramétergyűjtemény.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lexus

A fullos verzió 18 colos egyedi felnikre húzott 33 colos terepgumikat kapott. Az Overtrail változatok elektronikus zárható differenciálművet, fekete sárvédőket és 6 mm-es haspáncélt is kapnak. A terepjáróspecifikus vezetési módok és a 3D terepfelügyelet egészítik ki a mindenhová való alapfelszereltséget.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Lexus

Az Overtrail az egyetlen olyan változat, amelyhez választható az Electronic-Kinetic Dynamic Suspension System (E-KDSS). Ez egy teljesen mechanikus terepfelfüggesztés, amely hidraulikus nyomással kapcsolja be és ki a GX stabilizátorait, amikor nagyobb emelkedőt vagy mélységet érzékel.