Legfrissebb hírek ÚJ

Zöld rendszámos 680 pacis Porsche torpedó – Videó!

Zöld rendszámos 680 pacis Porsche torpedó – Videó!

Van, akinek megdobogtatja a szívét, mások viszont elég ferde szemmel nézne rá. Az összkerekes Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid 680 pacis, luxus izom szabadidő-autó, ugyanakkor azért, mert a körülbelül 55 milliós alapárú jószág 32 kilométert képes megtenni elektromos üzemmódban, számos kedvezményt kap a különböző országokban. Nálunk például zöld rendszámot.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Mestermunka
Nem sokban különbözik a többi Cayenne-től, de a technika, amely benne van, az világszínvonalú
Forrás: Porsche

A 4 literes, V8-as, biturbós, 550 pacis motorral és 136 LE-s e-technikával ellátott gép szeptember elején mutatkozik be. A „zöld” aggregátot a hátsó ülések alatt elhelyezett 14 kWh-s akkumulátor támogatja. Nem túlzás, a 650 lovas Lamborghini Urus vetélytársának kikiáltott vasnál nem nagyon van jelen pillanatban erősebb SUV a világon.

A mindent elsöprő lendület, a teljesítmény mindenek felett – természetesen nem megfeledkezve az első osztályú felszerelésről és kényelemről. Sportos, elegáns, ugyanakkor tekintélyt parancsoló megjelenés. A kupéváltozat tetővonala például a legendás 911-esét másolja, ezzel még karakteresebb dizájnt biztosítva a több mint 2,5 tonnát nyomó szabadidő-járgánynak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
680 LE, 900 Nm
Több mint 2,5 tonna nyers erő
Forrás: Porsche

A felső kategória tagja, valódi luxuscikk, amely a fura szabályozásokat kihasználva, kedvezményekben részesül. Merthogy képes megtenni 32 kilométert az elektromos hajtása, papíron a fogyasztása alig 3,7 liter 100 km-enként, míg a károsanyag-kibocsátása 85-90 gramm/kilométer CO2.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Hibrid
32 kilométert képes megtenni elektromos üzemmódban
Forrás: Porsche

Magyarországon zöld rendszámmal szakíthatja fel az aszfaltot maga mögött. Álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 3,8 másodperc alatt gyorsul a 680 LE-s, 900 Newtonméter csúcsnyomatékú Porsche, hivatalosan a végsebessége pedig 295 kilométer/óra. Sportautókat megszégyenítő számadatok.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fullos
Minden igényt kielégítő luxus várja a beleülőket
Forrás: Porsche

A Cayenne 2,5 óra alatt feltölthető háromfázisú csatlakozóról, de az otthoni hálózati „tankolás” sem tart tovább 6 óránál. S olyan finomságokkal van ellátva, mint az iszonyatos nyomatékelosztásért felelős Porsche Traction Management, a kanyarstabilitást elősegítő négykerék-kormányzás vagy a kerámia fékszett. A topváltozat extralistája egyébként szinte teljes, nem nagyon lehet olyan kívánságunk, amely ne kerülne bele.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Drága mulatság
Körülbelül 55 millió forintnyi összeg lesz az alapára
Forrás: Porsche

 

 

Forrás: youtube, Porsche